La magnitud de la tragèdia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de llibreLa magnitud de la tragèdia
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorQuim Monzó Modifica el valor a Wikidata
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
Publicació1989 Modifica el valor a Wikidata
EditorialQuaderns Crema Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Gènerenovel·la Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBarcelona Modifica el valor a Wikidata
Altres
ISBN978-84-7727-433-9 Modifica el valor a Wikidata
Goodreads work: 2112516 Goodreads book: 40553277

La magnitud de la tragèdia és una novel·la de l'escriptor Quim Monzó.[1] S'inicia quan, a conseqüència d'haver begut massa, el protagonista (Ramon-Maria, un trompetista d'un teatre de varietats) se'n va al llit amb la vedet i no pot aconseguir una erecció. No la pot aconseguir en principi, perquè després l'aconsegueix i esdevé perpètua. Però aquesta perpetuïtat té un preu: una mort a curt termini. La novel·la juga enginyosament amb el clixé del personatge a qui li anuncien que li queda poc temps de vida, i té, en un segon pla paral·lel, un segon protagonista: la fillastra, una adolescent libidinosa i alhora reprimida. La novel·la es va publicar l'any 1989 a l'editorial Quaderns Crema.

Premis[modifica]

Traduccions[modifica]

La magnitud de la tragèdia ha estat traduïda a l'espanyol (La magnitud de la tragedia, Editorial Anagrama, Barcelona), a l'alemany (Das ganze Ausmass der Tragödie, Frankfurter Verlagsanstalt, Frankfurt), a l'anglès (The enormity of the tragedy, Peter Owen Publishers, Londres), al finès (Koskettava murhenäytelmä, Like, Helsinki), al francès (L'ampleur de la tragédie, Éditions Jacqueline Chambon, Nimes), al gallec (A magnitude da traxedia, Edicións Positivas, Santiago de Compostel·la), a l'hebreu (גודל האסוך, Keter Publishers, Jerusalem), a l'italià (La magnitudo della tragedia, Marcos & Marcos, Milà), al neerlandès (De omvang van de ramp, Meulenhoff bv, Amsterdam), al suec (Den magnifika tragedin, Alfabeta Bokförlag Ab, Estocolm) i al txec (Průšvih na druhou, Nakladatelství Faun, Praga).

Referències[modifica]

  1. Marrugat, Jordi. Narrativa catalana de la postmodernitat. Edicions Universitat Barcelona, 2014, p. 89-93. ISBN 8447537587. 
  2. «La magnitud de la tragèdia». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana.

Enllaços externs[modifica]