La nit abrasadora

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLa nit abrasadora
Night of the Big Heat
Fitxa
DireccióTerence Fisher
Protagonistes
ProduccióTom Blakeley
Ronald Liles
GuióJane Baker
Pip Baker
Ronald Liles
MúsicaMalcolm Lockyer
FotografiaReginald H. Wyer
ProductoraPlanet Film Productions
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1967
Durada94 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeEstudis Pinewood Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereCiència-ficció
Lloc de la narracióEscòcia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0062037 Filmaffinity: 750934 Allocine: 39164 Letterboxd: night-of-the-big-heat Allmovie: v25469 TCM: 79458 TMDB.org: 54801 Modifica el valor a Wikidata

La nit abrasadora (títol original en anglès: Night of the Big Heat al Regne Unit, Island of the Burning Damned als Estats Units) és una pel·lícula de Ciència-ficció britànica dirigida per Terence Fisher i estrenada el 1967. La protagonitzen Christopher Lee i Peter Cushing. Adaptació de la novel·la de John Lymington, Night of the Big Heat.

Després de The Earth Dies Screaming (1965) i L'illa del terror (1966), és el tercer relat de ciència-ficció dirigit per Terence Fisher. L'argument agafa l'ona de les pel·lícules americanes sobre el tema de la invasió extraterrestre del decenni dels anys 1950.

Ha estat doblada al català.[1]

Argument[modifica]

Una inversemblant onada de calor afecta en ple hivernn l'illa britànica de Fara. A l'hostal del "Cigne Blanc", la tensió puja al mateix temps que la temperatura. El misteriós client Hanson no acabarà descobrint la causa d'aquest estrany microclima: els extraterrestres es preparen per envair la Terra i la calor intensa els és indispensable per sobreviure.[2]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

  • La pel·lícula descansa essencialment en els diàlegs i l'actuació dels actors per comunicar la tensió psicològica al públic. Els efectes especials intervenen més tard en el relat i denoten una manifesta modèstia de mitjans.
  • El distribuïdor francès Empire Distribution va aprofitar oportunament la consonància sexual del títol per treure la pel·lícula en sales especialitzades, trufant-la d'escenes pornogràfiques addicionals. Excepte les seves dues vedettes femenines Sarah Lawson i Jane Merrow, cap altre nom del repartiment o de l'equip tècnic no van figurar al cartell.

Bibliografia[modifica]

Referències[modifica]

  1. «La nit abrasadora». esadir.cat.
  2. «Night of the big heat». The New York Times.