Le Chat et la Souris

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Le Chat et la souris)
Infotaula de pel·lículaLe Chat et la Souris
Fitxa
DireccióClaude Lelouch
Protagonistes
GuióClaude Lelouch Modifica el valor a Wikidata
MúsicaFrancis Lai
FotografiaJean Collomb Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeGeorges Klotz (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorCineriz Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança
Estrena1975
Durada108 min
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama
Lloc de la narracióParís Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0072776 Filmaffinity: 481004 Allocine: 40614 Rottentomatoes: m/1003746-cat_and_mouse Letterboxd: cat-and-mouse-1975 Allmovie: v8583 TMDB.org: 76347 Modifica el valor a Wikidata

Le Chat et la Souris és una pel·lícula policíaca francesa dirigida per Claude Lelouch i estrenada el 1975.

Argument[modifica]

Els inspectors Lechat (Serge Reggiani) i Chemin (Philippe Léotard) mantenen una amistat i una complicitat en el transcurs del seu treball de policia portat d'una manera prou passada de moda i sense esperit. Lechat és considerat pels seus caps com «una estrella» de la policia, molt eficaç, i aquests tanquen els ulls sobre els seus mètodes poc reglamentaris i sobre els suplements d'ingressos que rep.

M. Richard (Jean-Pierre Aumont), home de negocis i promotor immobiliari a París, és casat però té una amant, una actriu de cinema pornogràfic (Valérie Lagrange). Està enamorat d'aquesta actriu a qui omple de regals. La Sra. Richard (Michèle Morgan) el posa en guàrdia contra els seus excessos, però la tolerància es trenca quan expressa el desig de divorciar-se. L'esposa alimenta llavors envers el seu marit un desig d'homicidi que no realitza. El promotor torna a casa seva, de resultes d'una trucada telefònica informant-lo que la seva esposa es troba malalta. Se’l troba mort al seu despatx, però la mort podria ser deguda a un suïcidi. Lechat i Chemin, dos inspectors, porten la investigació. Quadres de gran valor han desaparegut, la tesi de l'homicidi preval. La minyona era present a la casa en el moment de l'esdeveniment, però no ha vist res. La Sra. Richard havia sortit amb el xofer i es trobava en un cinema en el moment de l'homicidi. Hom s'assabenta que troba un amant en les seves sortides. Lechat sospita de la Sra. Richard, quan comprova, trobant l'assegurador dels quadres, que la vídua rebrà una assegurança de 800 milions de francs. Desgraciadament la seva coartada té base, ja que la distància entre el cinema i la residència dels Richard és massa gran perquè l'esposa hagi pogut cometre l'homicidi i tornar-hi. Lechat busca la falla en la coartada de l'esposa.

Repartiment[modifica]

Premis[modifica]