El nen de la bicicleta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Le Gamin au Vélo)
Infotaula de pel·lículaEl nen de la bicicleta
Le gamin au vélo Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióLuc Dardenne i Jean-Pierre Dardenne Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióDenis Freyd, Andrea Occhipinti, Arlette Zylberberg, Jean-Pierre Dardenne i Luc Dardenne Modifica el valor a Wikidata
GuióJean-Pierre Dardenne i Luc Dardenne Modifica el valor a Wikidata
FotografiaAlain Marcoen Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeMarie-Hélène Dozo Modifica el valor a Wikidata
ProductoraLucky Red Distribuzione Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorLucky Red Distribuzione i Hulu Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança, Bèlgica i Itàlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena2011 Modifica el valor a Wikidata
Durada83 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeSeraing i Oupeye Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBèlgica Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

Lloc webifcfilms.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1827512 Filmaffinity: 294261 Allocine: 179072 Rottentomatoes: m/the_kid_with_a_bike Letterboxd: the-kid-with-a-bike Mojo: kidwithabike Allmovie: v538558 Metacritic: movie/the-kid-with-a-bike TV.com: movies/the-kid-with-a-bike TMDB.org: 63831 Modifica el valor a Wikidata

El nen de la bicicleta (títol original en francès, Le Gamin au vélo)[1] és un drama de 2011 escrit i dirigit pels germans Jean-Pierre i Luc Dardenne, amb Cécile de France i Thomas Doret com a principals protagonistes.

La pel·lícula va ser rodada a Seraing i explica la història d'un nen d'onze anys que és adoptat per una soltera després que hagi sigut abandonat pel seu pare.[2]

L'estil d'El nen de la bicicleta resta fidel al cinema naturalístic dels germans Dardenne, amb una estructura del guió inspirada en un conte de fades i amb una estètica continuista amb les seves anteriors obres.

La pel·lícula va ser premiada amb el Grand Prix del Festival de Canes de 2011.

Argument[modifica]

Cyril, un nen d'onze anys, ha sigut ingressat en una llar d'infants després que el seu pare l'hagi abandonat sense acomiadar-se d'ell, fet que el nen no l'accepta

Ciryl s'entossudeix a buscar el seu pare per tal de demanar-li explicacions i descobrir què se n'ha fet de la seva estimada bicicleta. Per casualitat, es topa amb la peluquera Samantha, que s'interessa pel desamparat nen i li retorna la bicicleta després d'haver-la recomprat a un veí a qui el pare de Ciryl l'havia venut.

Content amb la bicicleta, Ciryl demana a Samantha poder passar els caps de setmana amb ella, fet que la peluquera accepta. Aquesta ocasió serveix a Ciryl per continuar l'obstinada recerca del seu pare, a qui finalment acaba trobant amb l'ajuda de Samantha. Ciryl queda emocionalment abatut quan el seu pare li confirma que l'ha abandonat, venut la seva bicicleta i que no el vol veure mai més, i acaba sota la influència d'un jove criminal que el manipula per tal que cometi un robatori.

Després d'abatre el propietari d'una botiga i el seu fill amb un bat de beisbol, Cyril busca de nou el seu pare i li entrega els diners robats, que el seu pare rebutja. Cyril acaba detingut a comissaria, d'on en surt aviat gràcies a l'ajuda de Samantha.

La mala experiència serveix perquè Cyril es penedeixi de la seva actitud rebel i iniciï una nova i harmònica relació amb Samantha. Això no obstant, el fill agredit es topa un dia amb Ciryl, al qual persegueix i apedrega fent-lo caure des de dalt d'un arbre on buscava refugi.

Creient-lo mort, pare i fill deliberen quina mentida explicar a la policia per tal de ser absolts de l'homicidi però de cop Cyril s'aixeca i mig estabornit se'n va sol cap a casa sota la mirada atònita dels malfactors.

Repartiment[modifica]

  • Cécile de France - Samantha
  • Thomas Doret - Cyril
  • Jérémie Renier - Guy Catoul, pare de Cyril
  • Fabrizio Rongione - llibreter
  • Egon Di Mateo - Wes
  • Olivier Gourmet - propietari d'un cafè

Premis i nominacions[modifica]

Notes i referències[modifica]

  1. Títol català a Ésadir.cat[Enllaç no actiu]
  2. Lemercier, Fabien. «Dardenne brothers and Kusturica in Wild Bunch line-up». Cineuropa, 06-05-2010. [Consulta: 14 gener 2011]. (anglès)

Enllaços externs[modifica]