Leopold II de Babenberg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLeopold II de Babenberg

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Leopold II, „der Schöne“ Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1050 Modifica el valor a Wikidata
Mort12 octubre 1095 Modifica el valor a Wikidata (44/45 anys)
Gars am Kamp Modifica el valor a Wikidata
SepulturaÀustria Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómarcgravi Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolMarcgravi Modifica el valor a Wikidata
FamíliaBabenberg Modifica el valor a Wikidata
CònjugeIda de Formbach-Ratelnberg Modifica el valor a Wikidata
FillsLeopold III de Babenberg, Ida de Babenberg, Sophia Babenberg, Elisabet d'Àustria, Helbirga d'Àustria, Euphemia of Austria (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesErnest de Babenberg Modifica el valor a Wikidata  i Adelaide of Eilenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansJustizia of Babenberg (en) Tradueix i Adalbert I, Count of Bogen (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Leopold II dit el Bell (1050 – 12 d'octubre de 1095) fou un marcgravi de la casa de Babenberg que va governar a la Marca Oriental de Baviera o Marca d'Àustria del 1075 a la seva mort.

Biografia[modifica]

Era el fill d'Ernest de Babenberg el Valent i d'Adelaida d'Eilenburg, germana del marcgravi Dedó II de Meissen.

En el conflicte de les Investidures va estar primer al costat de l'emperador Enric IV, però el 1018 a la dieta de Tulln va canviar de bàndol sota influència de la seva dona Ida de Formbach-Ratelnberg i del bisbe Altmann de Passau. En conseqüència fou deposat per l'emperador que va donar el feu a Vratislav II de Bohemia, que va derrotar a Leopold a la batalla de Mailberg. Finalment Leopold va aconseguir recuperar i conservar la seva posició però va perdre alguns territoris al sud de Moràvia. Leopold residia a Gars am Kamp.

El 1089 Leopold va ajudar a pagar la construcció de l'abadia de Melk a l'est d'Àustria i va donar les terres per la ubicació de la construcció. Uns km més enllà de l'abadia de Melk, a Àustria Oriental, hi ha les ruïnes de Thunau un castell del Kamp i residència d'estiu de Leopold.

Matrimoni[modifica]

El 1065 Leopold es va casar amb Ida de Formbach-Ratelnberg, comtessa de Cham (1060–1101), a la regió de Cham, a l'Alt Palatinat (Baviera); Ida era filla del comte Rapotó IV i de Matilde i es diu que va morir en una croada. Van tenir un soll fill mascle: Leopold III d'Àustria; en canvi van tenir sis filles que es van casar amb ducs i comtes de Caríntia, Bohèmia i Alemanya.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Leopold II de Babenberg