Les Carasses

No s'ha de confondre amb Carasses
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Les Carasses
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióSegle XVII
Característiques
Estil arquitectònicNeoclassicista
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaBarcelona, Sant Andreu (Barcelonès) i Sant Andreu de Palomar (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPg. Torras i Bages, 108 - c. Valentí Iglesias 21-25 - c. Palomar, 52-56 - c. Cinca.
Map
 41° 26′ 29″ N, 2° 11′ 29″ E / 41.44149°N,2.19131°E / 41.44149; 2.19131
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC30285 Modifica el valor a Wikidata
Id. Barcelona2942 Modifica el valor a Wikidata

Les Carasses és una antiga masia neoclàssica del districte de Sant Andreu de Barcelona protegida com a bé cultural d'interès local. Actualment acull l'Escola Municipal Ignasi Iglesias.

Descripció[modifica]

És una masia de tres plantes. Els cossos laterals se li afegiren posteriorment i formen galeries amb porxos i terrassa a dalt. Presenta grans balconades i un portal dovellat. La façana està molt ben decorada, amb unes figures de terracota a la part alta, que donaren nom a l'edifici.

Es pot pujar a les terrasses per unes escales. La masia està envoltada d'una tanca i jardins. S'hi accedeix per un reixat de ferro.

Història[modifica]

En entrar al vestíbul de la casa es pot llegir una inscripció que diu que aquest edifici es començà a construir l'any 1650 i s'acabà el 1651.

Va ser modificada l'any 1825 per Jaume Oliveras que va afegir els cossos laterals i li va donar l'aspecte actual. L'any 1931 es va modificar l'interior i l'entorn per adaptar-lo a la instal·lació del grup escolar Ignasi Iglesias.

Referències[modifica]

  • «Les Carasses». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 21 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Les Carasses
  • «Les Carasses». Cercador Patrimoni Arquitectònic. Ajuntament de Barcelona.