Little Italy (Manhattan)

Plantilla:Infotaula geografia políticaLittle Italy
Vista nocturna
Imatge

Localització
Map
 40° 43′ 09″ N, 73° 59′ 50″ O / 40.7191°N,73.9973°O / 40.7191; -73.9973
EstatEstats Units d'Amèrica
Estat federatNova York
CiutatNova York
BoroughManhattan Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Part de
Limita amb
Identificador descriptiu
Codi postal10012 i 10013 Modifica el valor a Wikidata

Little Italy, Petita Itàlia, és un barri de l'illa de Manhattan a New York, conegut abans per la seva forta presència de població d'immigrants italians.

Little Italy

Història[modifica]

El barri abans estava delimitat pels carrers Elizabeth, Mott i Mulberry al nord de Canal Street, i s'estenia també més enllà. A mitjan segle xx, la comunitat italiana es va començar a dispersar cap a altres barris o afores, i Little Italy es va fer més petit. Cap al sud, certes parts van ser absorbides per l'extensió de Chinatown, quan la immigració asiàtica va engrandir. La zona nord, prop de Houston Street, va perdre també les seves característiques italianes, per a esdevenir Nolita, un barri sense estil particular, del qual el nom és una abreviatura de North of Little Italy. Actualment, la secció de Mulberry Street entre Broome Street i Canal Street és la més característica de Little Italy, s'hi troba un seguit de restaurants italians populars plens de turistes.

Atraccions[modifica]

La festa de San Gennaro, del nom del Sant patró de Nàpols, és un gran festival de carrer organitzat cada any a Little Italy, al llarg de Mulberry Street. Les festes duren 11 dies, s'hi troben exhibicions, processons i atraccions diverses com un concurs de menjadors de pasta.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Little Italy