Llista de personatges d'Slam Dunk

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Aquesta és la llista de personatges del manga i anime Slam Dunk.

Shohoku[modifica | modifica el codi]

Hanamichi Sakuragi[modifica | modifica el codi]

Alçada: 1,88 m --> 1,892 m Dorsal a la samarreta: 10 Marca de sabatilles: Nike Air Jordan VI, Nike Air Jordan I

És el protagonista. Sakuragi és un estudiant de secundària agressiu i una mica problemàtic, per culpa del seu difícil caràcter i la seva mala reputació, és rebutjat constantment per les noies, arribant a un total de 50 rebutjos. L'última noia que el va rebutjar ho va fer en favor d'un jugador de bàsquet, de manera que en Sakuragi odia el bàsquet i tot el que hi té a veure. Tot canvia, però, quan Haruko, una noia de la qual s'enamora a l'instant, li pregunta si hi juga. És llavors quan Sakuragi decideix unir-se a l'equip de l'institut Shohoku. Des de bon principi manté una relació d'odi amb en Kaede Rukawa, ja que la Haruko confessa estar-ne enamorada.

Al llarg de la història Sakuragi evoluciona notablement com a jugador de bàsquet i esdevé un dels pilars de l'equip. Al principi destaca simplement per la seva intensitat en el joc, fruit de la seva alçada, potència, velocitat i capacitat de salt. Així en un bon principi la seva tasca principal consisteix a capturar rebots. Ofensivament, inicialment els seus recursos es limiten a saber fer entrades a cistella (sense un 100% fiabilitat) i a fer esmaixades. Partit a partit, però, va millorant, acabant sent segurament el jugador més complet del Shohoku. Així doncs, a les seves habilitats rebotejadores i intimidadores, hi suma la capacitat de llençar tant des de sota la cistella com des de fora, convertint-se així en un recurs ofensiu més per al Shohoku. A més a més, també adquireix capacitats de fer fintes de tir. D'aquesta manera, al final de la sèrie ens trobem amb un excel·lent rebotejador que és tot intensitat en defensa, un jugador molt útil en atac gràcies al seu llençament i capacitat de salt.

Kaede Rukawa[modifica | modifica el codi]

Alçada: 1,87 m Dorsal a la samarreta: 11 Marca de sabatilles: Nike

En Rukawa és un jugador de primer any (igual que en Sakuragi) que ve de ser un dels millors jugador de l'institut. Quan arriba al Shohoku ràpidament es crea una enemistat amb en Sakuragi, bàsicament per l'èxit que té amb les noies i més concretament amb la Haruko, fet que desperta l'enveja del pel-roig.

Basquetbolísticament, segurament sigui tècnicament el millor jugador, no tan sols del Shohoku sinó també de tota la prefectura. No obstant, el seu joc, té un important defecte, i és que és massa individualista. A més a més no destaca especialment en defensa, i el seu esperit d'equip i lideratge brillen per la seva absència. Es podria dir que juga exclusivament per si mateix. Com es veurà al final del manga, es pot convertir en millor jugador si fa servir la seva gran visió de joc i habilitat de passada.

Durant el torneig de Kanagawa és escollit, juntament amb en Maki, en Sendoh, en Jin i l'Akagi, en el cinquet ideal de la competició.

Ryota Miyagi[modifica | modifica el codi]

És el base de l'equip. Està enamorat de l'Ayako, la mànager de l'equip, raó per la qual s'uneix a l'equip. Té una actitud molt desafiadora, cosa que l'havia fet involucrar-se en moltes baralles en el passat, fins que va acabar a l'hospital, raó per la qual s'afegeix a l'equip més tard que en Sakuragi i en Rukawa. És el jugador més baix de l'equip, però també el més ràpid i àgil, i té una gran capacitat de salt i dribbling, essent les fintes el seu punt fort. Aviat destaca com un dels millors bases de l'estat de Kanagawa, competint d'igual a igual amb algunes llegendes de la regió com Kenji Fujima (del Shoyo) i Shinichi Maki (del Kainan). Es forma una gran amistat entre en Sakuragi i ell degut a les similituds entre ells: ambdós tenen una personalitat conflictiva i són sempre rebutjat per les noies, però no supera el record de carbasses d'en Sakuragi. Quan comença el campionat d'hivern es converteix en el nou capità rellevant a l'Akagi que ha hagut de deixar l'equip pels estudis.

Hisashi Mitsui[modifica | modifica el codi]

És l'últim a incoporar-se a l'equip. És un gran tirador, destresa que el converteix en un jugador molt valuós en l'equip. En el seu passat, a l'institut Takeishi, va guanyar la final del Campionat Nacional amb un buzzer beater i va ser anomenat MVP del torneig. Una lesió al genoll va frenar temporalment la seva progressió, però va transformar-lo en un noi rebel i un busca-raons. Va acabar també a l'hospital després d'una baralla amb en Miyagi, i va agredir a jugadors del Shohoku abans de la seva incorporació a l'equip. Després de suplicar-li de genolls a l'entrenador Anzai la seva readmissió a l'equip, aquest hi accedeix, és llavors quan en Mitsui jura no tornar a barallar-se i ajudar a l'equip a guanyar el campionat. En el campionat d'hivern, després del campionat d'estiu que surt a la sèrie, Mitsui s'esforçarà per aconseguir una beca esportiva en alguna universitat.

Takenori Akagi[modifica | modifica el codi]

Akagi és el germà gran de la Haruko i capità de l'equip. Té el malnom de "Gori" o "Goril·la". És el més alt i fort de l'equip, i juga de pivot. És seleccionat com uns dels millors cinc jugadors de Kanagawa i se'l considera un dels millors pivots del país. El seu somni és guanyar el campionat nacional i poder-se dedicar al bàsquet professionalment. Es pren el bàsquet molt seriosament i sovint ha de mantenir a ratlla els seus companys d'equip. A primera vista sembla un noi molt dur i estricte, però demostra tenir un bon cor i és molt bon amic dels seus amics. La seva especialitat és "l'esmaixada del goril·la".

Kiminobu Kogure[modifica | modifica el codi]

Sub-capità de l'equip. Quan en Sakuragi, en Rukawa, en Miyagi i en Mitsui entren a l'equip, en Kogura es converteix en el sisè home. Rep el malnom de "Quatre ulls" gràcies a en Sakuragi. És un bon tirador i sempre dóna suport moral als seus companys. Juga a bàsquet des de ben petit, i és així com va conèixer a l'Akagi, el seu millor amic, i amb qui comparteix el somni de guanyar el campionat nacional. L'any en què s'incorpora en Sakuragi a l'equip és el seu últim any a l'institut Shohoku. És una persona comprensiva, flexible i pacífica, i s'esforça molt per millorar i assolir els seus objectius.

Yasuharu Yasuda[modifica | modifica el codi]

És el base suplent de l'equip, té un caràcter tranquil.

Tetsui Jiosaki[modifica | modifica el codi]

Es el suplent d'en Rukawa.

Ryonan[modifica | modifica el codi]

Akira Sendoh[modifica | modifica el codi]

És el millor jugador del Ryonan. Se'l considera un geni, i juga de base tot i la seva gran alçada. Manté una gran rivalitat amb Rukawa, al que avantatja per ser un any més gran i pel seu concepte col·lectiu del joc. És molt popular entre les noies. Quan l'Uozumi deixa l'equip, en Sendoh es converteix en el capità.

Jun Uozumi[modifica | modifica el codi]

És el capità i pivot de l'equip, i l'etern rival de l'Akagi. Quan el Ryonan és eliminat a la final del campionat estatal, decideix deixar el bàsquet i seguir els passos del seu pare, convertint-se en cuiner. Rep el malnom de "Rei de les mones" gràcies a en Sakuragi.

Kicchou Fukuda[modifica | modifica el codi]

Tot i que no apareix gaire a la sèrie, se sap que freqüenta les pistes de bàsquet a l'aire lliure que hi ha per la ciutat. Esdevé el rival d'en Sakuragi en la final estatal.

Hiroaki Koshino[modifica | modifica el codi]

És bon llançador de tres punts i rival d'en Mitsui.

Ryoji Ikegami[modifica | modifica el codi]

És un aler pivot bastant bo.

Tomoyuki Uekusa[modifica | modifica el codi]

És el base, es un jugador que comets molt pocs errors.

Kainan[modifica | modifica el codi]

Shinichi Maki[modifica | modifica el codi]

És el capità de l'equip. Va ser escollit com un dels cinc millors jugadors de Kanagawa, sent considerat el millor jugador de la prefectura. Al final de la història, en Maki deixa el bàsquet per dedicar-se plenament a una altra de les seves grans aficions: el surf.

Soichiro Jin[modifica | modifica el codi]

En Jin és un expert tirant de tres punts i, igual que en Maki, va ser elegit com un dels millors cinc jugadors de Kanagawa.

Nobunaga Kyota[modifica | modifica el codi]

És molt cregut, la seva personalitat coincideix amb la d'en Hanamichi, i també odia a en Rukawa.

Yoshinori Miyamasu[modifica | modifica el codi]

Tot i les seves poques aparicions a la sèrie, és un bon tirador de triples.

Kasuma Takasago[modifica | modifica el codi]

És el pivot del Kainan, es un dels millors pivots de Kanagawa.

Shoyo[modifica | modifica el codi]

Kenji Fujima[modifica | modifica el codi]

És el base de l'equip, a la vegada que és l'entrenador de l'equip, cosa que provoca que el seu rendiment se'n ressenti. És molt hàbil i sap dirigir molt bé als seus companys a la pista. En Maki el considera el seu major rival a Kanagawa.

Toru Hanagata[modifica | modifica el codi]

És el pivot de l'equip, es un dels millors de la prefectura, té un gran llançament.

Kazushi Hasegawa[modifica | modifica el codi]

És el gran rival d'en Mitsui, es un bon jugador de l'equip.

Altres[modifica | modifica el codi]

Haruko Akagi[modifica | modifica el codi]

És la germana petita de l'Akagi. Estima el bàsquet tant com el seu germà i sempre està animant al Shohoku. Està enamorada d'en Rukawa, tot i que ell sembla ignorar-la completament. En Hanamichi n'està completament enamorat i va ser precisament ella el que va motivar-lo a jugar a bàsquet. L'any següent a l'arribada d'en Sakuragi substitueix a l'Ayako en la funció de mànager.

Ayako[modifica | modifica el codi]

Mànager de l'equip. Procedeix de l'institut Tomigaoka. Com a assistenta, s'encarrega de l'anotació, controlar el temps, etcètera. Té un caràcter alegre i decidit, però bastant fort i una mica violent en algunes ocasions, i se sap imposar als jugadors de l'equip. És una peça clau en la progressió d'en Sakuragi, a qui anima i ajuda constantment. En Ryota n'està profundament enamorat, cosa de la que se'n sap aprofitar per aconseguir que aquest posi la màxima intensitat a pista.

Mitsuyoshi Anzai[modifica | modifica el codi]

Entrenador del Shohoku. Té una gran experiència en el bàsquet, primer com a jugador i després com a entrenador, i és molt respectat en el món del bàsquet. En la seva època de jugador, havia estat reconegut com el millor jugador de tot Japó, portant al seu equip a la victòria en el campionat nacional.

Després de la seva etapa com a jugador, passà a ser entrenador en la universitat. Un fet que el va afectar especialment va ser l'ambiciós jugador prodigi, Yasawa, qui va decidir marxar a jugar als Estats Units, tot i que Anzai li havia insistit que no se n'anés. Allà va enfonsar-se davant l'alt nivell de bàsquet d'aquell país. Temps més tard, Anzai s'assabentà a través de la premsa que en Yasawa havia mort en un accident de cotxe. Quan fou a visitar-lo per última vegada al cementiri, la mare d'en Yasawa li va donar una carta que el seu fill havia escrit per a ell. En ella s'hi llegia que se'n penedia de no haver-li fet cas i lamentava haver deixat l'equip de bàsquet al Japó. Després d'això, Anzai va deixar d'entrenar equips universitaris i passà a ser l'entrenador de l'institut Shohoku. Aquell fet també va transformar-li la personalitat, convertint-lo en una persona excessivament callada i tranquil·la. Això, i la seva aparença física, van fer que comencessin a anomenar-lo "El buddha dels cabells blancs".

Cinc anys més tard, quan en Sakuragi entra a l'equip, l'Anzai li confessa a la seva dona que ara torna a gaudir entrenant un equip de bàsquet. Abans de la final interestatal, un atac de cor fa que hagi de descansar a l'hospital durant el partit del Shohoku contra el Ryonan, però l'equip se'n surt sense la seva presència i li dediquen la victòria.

Entre les seves aptituds com a entrenador, en destaquen la facilitat d'explotar totes les habilitats dels jugadors i la gran capacitat d'improvisar l'estratègia en els partits.

Colla d'en Hanamichi[modifica | modifica el codi]

Són els amics d'en Hanamichi, sempre s'involucren en baralles i se n'enriuen d'en Sakuragi quan juga a basquet. La colla està formada per en Yohei Mito, que és el millor amic d'en Hanamichi, i uns altres tres: Chuichirou Noma, Yuji Ohkusu i Nozomi Takamiya.

Dr. T[modifica | modifica el codi]

El Doctor T és un personatge del manga i l'anime Slam Dunk. És l'àlter ego de Takehiko Inoue (l'autor del manga) dins la història. No té nas i porta una gorra de visera cap arrere. Duu el número 23 a la samarreta en honor a l'ex-jugador nord-americà Michael Jordan. Interromp sovint la història per explicar als no entesos del bàsquet tant les regles i jugades del bàsquet com la història d'algunes llegendes de l'esport. És un personatge dibuixat en l'estil super deformed.