Lluís Carles de Borbó

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLluís Carles de Borbó

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(fr) Louis Charles de Bourbon Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement15 octubre 1701 Modifica el valor a Wikidata
Sceaux (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort13 juliol 1775 Modifica el valor a Wikidata (73 anys)
Sceaux (França) Modifica el valor a Wikidata
Grand Master of Artillery (en) Tradueix
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósobirà Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
Rang militarColonel General Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaDinastia borbònica Modifica el valor a Wikidata
ParesLluís August de Borbó Modifica el valor a Wikidata  i Louise Bénédicte de Borbó Modifica el valor a Wikidata
GermansLouis Auguste de Bourbon i Louise Françoise de Bourbon, Mademoiselle du Maine (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis
Signatura
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Lluís Carles de Borbó, comte d'Eu fou un aristòcrata francès, duc d'Aumale (1736), sobirà de Dombes (1755- 1762), duc de Gisors (1762), comte de Dreux, príncep d'Anet, baró de Sceaux va néixer al Castell de Sceaux el 15 d'octubre de 1701 i mort al mateix indret el 13 de juliol de 1775.

Era fill del duc del Maine, bastard legitimat de Lluís XIV de França i de la seva esposa Anne-louise Bénédicte de Borbó-Condé. Es va quedar solter i no va tenir fills.

Fou Gran Mestre de l'Artilleria de França des de la defunció del seu pare (1736) a 1755.

L'escut d'armes de Lluís Carles de Borbó sobre un canó als Invàlids. Els canons gravats indiquen la seva qualitat de Gran Mestre de l'Artilleria de França

A la defunció del seu germà gran el sobirà de Dombes (1755), va esdevenir coronel general dels Suïssos i Grisons (fins a 1762), governador del Llenguadoc i va heretar les seves propietats, sobretot el castell d'Anet on va fer freqüents sojorns i on es dedica a la seva passió per la caça. Fins i tot gran, la continuava seguint en un petit cotxe amb ruletes.

El 28 de març de 1762 va intercanviar amb Lluís XV de França la Dombes pel ducat de Gisors i les terres de Gretz-Armainvilliers i de Pontcarré.

Apreciat del poble per a la seva generositat, va cedir la majoria de les seves propietats - el ducat d'Aumale, el comtat d'Eu, i el principat d'Anet principalment- a Lluís XV el 1773 per a la suma de 12 milions de lliures. Però la transacció que no havia estat acabada quan el rei va morir, fou anul·lada per Lluís XVI. Quan el comte d'Eu va morir el 1775, el seu cosí Lluís de Borbó-Penthièvre duc de Penthièvre va heretar tots els seus béns. Fou inhumat a l'església de Saint-Jean-Baptiste de Sceaux.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Lluís Carles de Borbó