Logan Fontenelle

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaLogan Fontenelle

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement16 juliol 1825 Modifica el valor a Wikidata
Fort Atkinson (Nebraska) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort16 juliol 1855 Modifica el valor a Wikidata (30 anys)
Comtat de Boone (Nebraska)
Dades personals
Altres nomsShon-ga-ska (Cavall Blanc)
Activitat
OcupacióCap de la tribu omaha

Logan Fontenelle (Fort Atkinson (Nebraska), 6 de maig de 1825 - 16 de juliol de 1855) fou un comerciant omaha d'ascendència francesa, qui va exercir durant anys com a intèrpret per a l'agent indi a l'Agència Bellevue a Nebraska. Era especialment important durant les negociacions dels Estats Units amb els líders omaha de 1853-1854 sobre la cessió de terres als Estats Units abans del trasllat a una reserva. La seva mare era filla de Big Elk, cap omaha, i el seu pare era un respectat comerciant de pells francoamericà.

Es va educar a una escola privada vora Fort Laramie, però el 1839 tornà amb la tribu. Fou nomenat cap de la tribu a la mort del seu avi el 1846. El 16 de març de 1854 marxà a Washington a negociar un tractat que cedia la major part de la terra al Territori de Nebraska i els creaven una reserva. Va morir en un atac dels dakota a la seva partida de cacera.

Bibliografia[modifica]

  • Barak, A. (2000) The Mongrel: A Story of Logan Fontenelle of the Omaha Indians, dramatized account of Fontenelle's life. iUniverse.

Enllaços externs[modifica]

  • "Treaty with the Omaha, 1854", in Indian Affairs: Treaties By United States, US Dept. of the Interior, Washington, DC: Government Printing Office, 1904, p. 611