Buscant l'Eric

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Looking for Eric)
Infotaula de pel·lículaBuscant l'Eric
Looking for Eric Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióKen Loach Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióRebecca O'Brien Modifica el valor a Wikidata
GuióPaul Laverty Modifica el valor a Wikidata
MúsicaGeorge Fenton Modifica el valor a Wikidata
FotografiaBarry Ackroyd Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeJonathan Morris Modifica el valor a Wikidata
ProductoraBiM Distribuzione Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorIcon Productions Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit, Itàlia, França, Bèlgica i Espanya Modifica el valor a Wikidata
Estrena5 novembre 2009 Modifica el valor a Wikidata
Durada116 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès
anglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia dramàtica, drama i cinema de futbol Modifica el valor a Wikidata
Temafutbol Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióManchester Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

Lloc weblookingforericmovie.co.uk Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1242545 Filmaffinity: 121781 Allocine: 136219 Rottentomatoes: m/looking_for_eric Letterboxd: looking-for-eric Mojo: lookingforeric Allmovie: v478038 TCM: 738214 Metacritic: movie/looking-for-eric TV.com: movies/looking-for-eric TMDB.org: 18898 Modifica el valor a Wikidata

Buscant l'Eric[1] (títol original en anglès: Looking for Eric) és una coproducció europea de 2009, dirigida per Ken Loach i escrita per Paul Laverty. Entre els actors es troben algunes celebritats com l'exjugador professional de futbol Eric Cantona i el baixista de The Fall, Steve Evets en el paper d'Eric Bishop. La cinta va rebre el Premi del Jurat Ecumènic al Festival de Canes 2009.

El director Ken Loach va dir sobre la pel·lícula: "Volíem refutar la idea que les celebritats són més que humans. I volíem fer una pel·lícula que gaudís del que vostè i jo denominariem solidaritat, però que uns altres denominarien suport dels teus amics de debò, i de la vella idea que som més forts com a equip que com a individus.[2] Aquesta pel·lícula ha estat doblada al català.[1]

Argument[modifica]

Eric Bishop és un carter, fanàtic del futbol, que veu com la seua vida està en crisi. Mentre pren cura de la seua neta, entra en contacte amb la seua exmuller, Lily, a la qual va abandonar després del naixement de la seua filla. Alhora, el seu fillastre Ryan amaga una pistola sota el terra de la seua habitació per complir l'encàrrec d'un mafiós. Són moments baixos, en els quals Bishop considera fins i tot el suïcidi. Però, després una curta sessió de meditació amb els seus companys carters, i de fumar cànnabis robada al seu fillastre, se li apareix una al·lucinació amb la forma del seu heroi, l'exfutbolista Eric Cantona, que l'aconsella.

A partir d'aquest moment, la seua relació amb Lily millora. A més a més, troba l'arma i s'enfronta a Ryan, que admet la seva relació amb les bandes de delinqüents. Bishop decideix retornar la pistola al mafiós, però es veu obligat a canviar de plans quan l'amenacen tot posant un gos Rottweiler dins del seu cotxe. El gàngster, a més, penja la humiliació de Bishop a Youtube. Tota la família és detinguda per la policia per una delació però no hi troben l'arma. Llavors, Cantona l'aconsella que demani ajuda als seus amics i "se sorprendrà" a si mateix. Bishop organitza l'"Operació Cantona", on dotzenes de seguidors del Manchester United, disfressats amb una màscara d'Eric Cantona, irrompen a la casa del mafiós i l'humilien a ell i als seus, amb l'amenaça de penjar-ho tot a Youtube. La pel·lícula conclou amb la graduació de la filla de Bishop, amb tota la seua família reunida.

Repartiment[modifica]

Rebuda[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Títol en català a ésAdir
  2. «Interview with Ken Loach in Socialist Review». Arxivat de l'original el 2012-02-21. [Consulta: 7 abril 2012].
  3. «Rotten Tomatoes: Looking for Eric». [Consulta: 21 novembre 2010].

Enllaços externs[modifica]