Los amantes del Círculo Polar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLos amantes del Círculo Polar
Fitxa
DireccióJulio Medem
Protagonistes
ProduccióFernando Bovaira
Enrique López-Lavigne
GuióJulio Medem
MúsicaAlberto Iglesias
FotografiaKalo F. Berridi
MuntatgeIvan Aledo
ProductoraCanal+ Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorAltavista
Dades i xifres
País d'origenEspanya
Estrena1998
Durada112 min
Idioma originalcastellà
RodatgeMadrid i Finlàndia Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama
Lloc de la narracióFinlàndia Modifica el valor a Wikidata

Lloc webatalantafilmes.pt… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0133363 Filmaffinity: 455161 Allocine: 11747 Rottentomatoes: m/lovers_of_the_arctic_circle Letterboxd: lovers-of-the-arctic-circle Mojo: loversofthearcticcircle Allmovie: v173452 TCM: 443497 TV.com: movies/the-lovers-of-the-arctic-circle TMDB.org: 1414 Modifica el valor a Wikidata

Los amantes del Círculo Polar és una pel·lícula espanyola de Julio Medem estrenada el 1998.

Argument[modifica]

Otto i Ana es coneixen des de la seva més tendra infantesa. Es retroben al cercle polar, a Lapònia quan ja són adults. La pel·lícula té una trama circular, estructura que es repeteix en altres aspectes (per exemple, en els noms dels seus personatges principals, Otto i Ana, són dos palíndroms). Els dos es troben un dia després de l'escola, quan al morir el pare d'Ana, la seua mare es casa amb el pare d'Otto.

En un principi Ana creu que Otto és la reencarnació del seu pare, però finalment acaben enamorant-se. Per diverses raons, els dos joves se separen, i Otto es converteix en pilot de missatgeria entre Espanya i el cercle polar àrtic. Ana va a la mateixa àrea per fugir del seu passat, i intenta posar-se en contacte amb ell de nou. A la fi, un dels personatges principals mor en un accident. Des del punt de vista d'Ana, Otto mor, i des del punt de vista d'Otto, Ana mor.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

Los amantes del Círculo Polar va ser rodada a Madrid i en diverses localitzacions de Finlàndia.[1] Julio Medem basa part de la pel·lícula en la seva pròpia experiència d'amors adolescents en el seu barri.[2] que també incloïa una referència a la seva mare basca i pare alemany en una escena en la qual un pagès basc rescata un paracaigudista alemany encallat. Medem deia que això era «una manera de reunir els dos costats de la meva família».[3]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

Els temes desenvolupats són recurrents a l'obra de Medem: mort, atzar, amor decebut, evasió a vastos paisatges naturals, sexe, etc.

Premis i nominacions[modifica]

Referències[modifica]