Médico de familia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Médico de Familia)
Infotaula de sèrie de televisióMédico de familia
Gènerecomèdia dramàtica Modifica el valor a Wikidata
TemaMédico de familia Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientaciódècada del 1990 Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióMadrid Modifica el valor a Wikidata
Organització de les càmeresmúltiples càmeres Modifica el valor a Wikidata
CreadorDaniel Écija i Emilio Aragón Álvarez Modifica el valor a Wikidata
DirectorDaniel Écija, Jesús del Cerro i Juanma R. Pachón Modifica el valor a Wikidata
CompositorEmilio Aragón Álvarez Modifica el valor a Wikidata
Actors
Companyia productoraGlobomedia, Mediaset España i Geca Modifica el valor a Wikidata
PaísEspanya Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Canal originalTelecinco Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols65,26 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi15 setembre 1995 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi21 desembre 1999 Modifica el valor a Wikidata
Temporades9 Modifica el valor a Wikidata
Episodis119 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodisllista d'episodis de Médico de familia Modifica el valor a Wikidata
Premis
Més informació
Web oficialnetflix.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0115284 Filmaffinity: 682843 TMDB.org: 75942 Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

Médico de familia (literalment en català Metge de família) és una sèrie de televisió espanyola dirigida per Daniel Ècija i protagonitzada per Emilio Aragón i Lydia Bosch. Produïda per Globomedia, fou emesa per primer cop a Telecinco el setembre de 1995. La sèrie fou líder de les nits dels dimarts durant quatre anys i va dur Telecinco a la moda per les sèries nacionals. S'ha emès i adaptat a Itàlia, Finlàndia, Bèlgica, Alemanya i Rússia, entre altres països.

La sèrie[modifica]

Explica el dia a dia d'un metge, el doctor Nacho Martín (Emilio Aragón), vidu amb tres fills i un nebot adolescent a càrrec seu, que ha de refer la seva vida familiar.

També hi ha la seva cunyada, interpretada per Lydia Bosch, amb qui acaba casant-se per segona vegada i tenint bessons. També hi apareixen Julio, el seu millor amic, després el seu cosí Alfonso i els companys del centre de salut.

La sèrie narra els problemes familiars, personals i professionals que li passen. Amb ell hi viu el seu pare i també hi ha l'assistenta de la casa, Juani (Luisa Martín), que marquen el ritme diari de la vida familiar.

Protagonitzada per Emilio Aragón, que s'estrenava com a actor en aquesta producció, i Lydia Bosch, es va emetre a Telecinco entre els anys 1995 i 1999.

Repartiment[modifica]

Intèrpret Personatge
Emilio Aragón Nacho Martín
Lydia Bosch Alicia Soller Moreno
Pedro Peña Sr. Manolo Martín
Luisa Martín Juani Ureña
Isabel Aboy María Martín Soller
Aarón Guerrero Chechu Martín Soller
Marieta Bielsa Anita Martín Soller
Lola Baldrich Gertrudis Yunquera
Antonio Molero Hipólito Moyano
Jorge Roelas Marcial
Ana Duato Irene Cerezo
Luis Barbero Matías Poyo
Francis Lorenzo Julio Suárez
Antonio Valero Alfonso Martín
Iván Santos Alberto Fernández Martín
Alicia Beisner Susi
Paula Ballesteros Ruth
Gemma Cuervo Consuelo Moreno
José Ángel Egido Borja Pradera
José Conde Óscar
Antonio Castro Luis
Mónica Aragón Marta Sena
Paloma Catalán Eva
Alberto Domínguez-Sol Ernesto
Jordi Rebellón Ángel
Estefanía Falcón Luisa
Jorge Jerónimo Paco
Mariola Fuentes Raquel
Marisa Porcel Paca

Personatges[modifica]

Curiositats[modifica]

Argument de la sèrie[modifica]

  • Els actors van gravar dos finals diferents en l'episodi del casament de Nacho i Alicia: un amb final feliç i un altre en què Alicia deixava a Nacho a l'altar. Finalment sí que es van casar.
  • La marxa d'Irene a Almeria i de Gertru a Tanzània va ser a causa que, en tots dos casos, les actrius estaven embarassades en la vida real i havien d'estar temporalment sense aparèixer a la sèrie.
  • Les infermeres es van queixar de la imatge que donava Gertru al principi de la sèrie, i els guionistes van haver de canviar la seva manera de vestir.
  • Els personatges de l'avi Nicolás (Carlos Ballesteros) i Julio (Francis Lorenzo), tot i ser fixos al principi de la sèrie, van desaparèixer sense que mai més tornessin a ser esmentats.

Actuacions estel·lars[modifica]

A la sèrie van aparèixer molts famosos interpretant-se a ells mateixos:

Actors[modifica]

Errors de filmació[modifica]

  • En alguns capítols de la sèrie es poden veure contínuament les càmeres.
  • També al principi Don Matías es deia Don Manuel, a la primera temporada va a la consulta de Nacho dient-se Don Manuel.
  • A la segona temporada Alicia diu que té la mateixa edat que Nacho i després a la quarta temporada ella diu que és menor que ell.
  • A la cinquena temporada Lucas diu que "El Rulas" es diu Vicente, i a la setena temporada María diu que està festejant amb Roberto "El Rulas".
  • A la segona temporada Marcial li diu a Borja que el truca la seva dona Doña Amparo, però en les temporades posteriors Borja diu que s'està divorciant de la seva dona "Silvia", i aquesta, fins i tot, apareix en alguns capítols interpretada per Marisol Rolandi.
  • En moments comptats, Alicia en els capítols s'equivoca i diu a María o a Anita "Marieta"
  • Al final del tercer capítol de la cinquena temporada, apareixen parlant Nacho, Consuelo i Alicia i es poden apreciar clarament els micròfons a la paret.
  • En el setè capítol de la segona temporada, Gertru anomena a "Sandra" (una pacient embarassada de Nacho) "Sonia" en lloc del seu veritable nom quan l'està atenent al part en el Ballesol. Sonia Herrero és el nom real de l'actriu que interpretava el personatge, que va aparèixer en alguns episodis.

Decorats[modifica]

  • Els llocs on es desenvolupaven més escenes a la sèrie eren la casa del Martín i el Centre de salut Ballesol. La casa d'Alicia va ser habitual fins que es va casar amb Nacho. Altres llocs que van aparèixer regularment al llarg de la sèrie van ser: la casa de Gertru (que va compartir amb Irene, Óscar, Tente i Marta), la casa de Marcial (que compartia primer amb Poli i després amb Matías), l'emissora de Ràdio d'Alicia Alfa Radio i els seus altres llocs de treball (primer un diari i, posteriorment, un canal de televisió), la botiga de fotos El Carrete Veloz, la casa de Juani i Poli i la Cafeteria Alabama. També es van arribar a veure la casa de Consuelo i Nicolás, la d'Irene a la primera temporada o les escoles dels nens i es van rodar moltes escenes exteriors, sobretot quan Nacho treballa a l'UVI Mòbil. En aquesta sèrie va ser molt freqüent l'ús de la tècnica publicitaria d'emplaçament de producte, aprofitant el decorat utilitzat com a casa del Martín.
  • Al contrari, les cases de Julio o Alfonso mai no es van arribar a veure.
  • La casa d'Inma va aparèixer almenys en una ocasió, quan té una cita amb Julio en el capítol sisè de la tercera temporada.
  • Es va rodar un episodi de la sèrie a Port Aventura i un altre a Nova York. Tots dos corresponien a viatges dels protagonistes a aquests llocs.

Enllaços amb altres sèries[modifica]

  • En un episodi, Nacho li diu a Gertru que enviï un pacient a buscar un medicament a la farmàcia de Lourdes Cano. Setmanes després, Emilio Aragón va aparèixer a l'últim episodi de Farmacia de Guardia interpretant a Nacho.
  • En un altre episodi, Alicia va al bar de la sèrie Más que amigos, on apareixen quasi tots els protagonistes. Més endavant, Alicia apareix en un episodi d'aquesta sèrie.
  • El personatge de Clara Nadal apareix posteriorment a Periodistas. L'actriu que interpreta la seva filla Emma en aquesta sèrie, Nadia Henche, ho va fer també en un episodi de Médico de familia.
  • En diverses ocasions en les últimes temporades es podia veure alguns personatges de la sèrie llegint el diari fictici Crónica Universal, la redacció del qual es desenvolupava en una altra sèrie de Telecinco, Periodistas
  • Pedro Peña (Manolo) i Luis Barbero (Matías) van aparèixer en un capítol de Periodistas en desembre de 1998 interpretant els seus papers de Médico de familia.

Coincidències dels actors en altres treballs[modifica]

Referències de la sèrie[modifica]

  • L'emissió de la sèrie coincidia amb el programa de TV3 Malalts de tele. Quan la sèrie acabava gran part de televidents canviaven en aquell moment a TV3. Conscients d'aquest fet els presentadors saludaven dient "Benvinguts espectadors de Médico de familia, els malalts no van al medico".
  • Un any després d'haver acabat Médico de Familia, en un episodi de Periodistas va aparèixer Antonio Molero interpretant-se a ell mateix. Els personatges es preguntaven qui era i algú va dir: "Es el de Médico de familia". Llavors, la becària Berta, interpretada per Isabel Aboy (que havia interpretat a María a Médico de Familia) va preguntar: "¿Qué serie es ésta? Yo no la he visto nunca". La qual cosa va trencar l'univers comú de Médico de Familia i Periodistas, que havia creat el personatge de Clara Nadal (Belen Rueda), present en ambdues sèries.