MESS

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
MESS
Modifica el valor a Wikidata

Tipusemulador de consola i programari lliure i de codi obert Modifica el valor a Wikidata
Versió estable
0.176 (27 juliol 2016) Modifica el valor a Wikidata
LlicènciaGNU GPL 2.0 o posterior Modifica el valor a Wikidata
Part deMAME Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
Escrit enC++ Modifica el valor a Wikidata
Format de fitxer d'escriptura
Pantalla d'un CoCo2 emulat en el MESS, mostrant tots els caràcters alfanumèrics i semigràfics disponibles.

MESS (Multiple Emulator Super System) és un emulador de terminal per moltes consoles de joc i sistemes d'ordinadors domèstics, basat en el nucli MAME.

L'objectiu principal de MESS és preservar dècades d'història d'ordinadors i consoles. Mentre la tecnologia continua progressant, el MESS evita que aquests sistemes antics siguin perduts i oblidats.

El MESS emula sistemes portàtils i consoles de jocs, diferents plataformes d'ordinador i calculadores. El projecte lluita per precisió i portabilitat, i per això no és sempre l'emulador més ràpid per qualsevol sistema particular. Tanmateix, la seva precisió el fa útil per desenvolupament domèstic de jocs, per exemple en el Atari 7800.[1]

MESS suporta 260 sistemes únics amb 732 variacions totals de sistemes, i està creixent tot el temps. Tanmateix, no tot dels sistemes en MESS són funcionals: 187 d'ells estan marcats com no operacionals en la versió actual.

Llicència de MESS[modifica]

MESS és distribuït sota la mateixa llicència que MAME. Mentre MESS és disponible sense cost, incloent el seu codi font, no és codi obert o programari lliure perquè redistribució i ús comercial són prohibits.[2] És a dir, la seva llicència no omple els requisits de la Definició de Font Oberta, ni ho és "programari lliure" conformi definit per la Fundació per al Programari Lliure.[3]

En particular, el MESS pot ser redistribuït en forma binària o de codi font, modificat o no modificat, però: "les redistribucions no poden ser venudes, ni poden ser utilitzats en un producte o activitat comercial".[2] També, redistribucions de versions modificades (obres derivades) han d'incloure el codi font corresponent complet (similar a un copyleft).

Referències[modifica]

  1. Grand, Joe; Frank Thornton, Albert Yarusso. Game Console Hacking: Xbox, Playstation, Nintendo, Atari, & Gamepark 32. Syngress, 2004, p. 506. ISBN 1931836210. 
  2. La definició de Programari Lliure

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]