Malaltia de Paget de l'os

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Malaltia de Paget de l'os
Classificació i recursos externs

Aquesta pacient de 92 anys va presentar per a l'avaluació d'una hemiparèsia aguda. La troballa casual mostra un marcat engrossiment de la volta cranial. L'espai diploide s'amplia i no estan ben definides les zones escleròtiques i radiolluents. L'escorça és gruixuda i irregular.
CIM-10 M88
CIM-9 731.0
OMIM 602080
DiseasesDB 9479
MedlinePlus 000414
eMedicine med/2998 radio/514 pmr/98
MeSH D010001

La malaltia de Paget de l'os (sovint només la malaltia de Paget) o osteïtis deformant hipertròfica (o solament osteïtis deformant), és la malaltia de Paget més comú. És un trastorn crònic que típicament fa que els ossos s'engrandeixin i deformin. La malaltia rep el nom de Sir James Paget, el cirurgià britànic que la va descriure per primera vegada el 1877. La deformitat i formació excessiva de teixit ossi que es produeix amb La malaltia de Paget pot causar a debilitar els ossos, produint dolor d'ossos, artrosi, deformitats i fractures.

La malaltia de Paget rarament es diagnosticada en persones menors de 40 anys. Els homes són més afectats que les dones. La prevalença de la malaltia de Paget és del 1,5-8 per cent, depenent de l'edat i país de residència. La prevalença de la malaltia de Paget familiar (on més d'un membre de la família té la malaltia) varia del 10 al 40 per cent en diferents parts del món. Com que el diagnòstic precoç i el tractament és important, després de 40 anys, cal efectuar als germans i fills d'algú amb malaltia de Paget una anàlisi de fosfatases alcalines cada dos o tres anys. Si el nivell de la fosfatases alcalines és superior al normal, es poden realitzar altres exàmens, com fosfatases alcalines específiques d'os, gammagrafia òssia, o raigs X.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Malaltia de Paget de l'os Modifica l'enllaç a Wikidata