Malamocco

Plantilla:Infotaula geografia políticaMalamocco
Imatge

Localització
lang=ca Modifica el valor a Wikidata Map
 45° 22′ 18″ N, 12° 20′ 18″ E / 45.3717°N,12.3383°E / 45.3717; 12.3383
EstatItàlia
RegióVèneto
Ciutat metropolitanaCiutat metropolitana de Venècia
MunicipiVenècia Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud3 m Modifica el valor a Wikidata
PatrociniAssumpció de Maria Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal30126 Modifica el valor a Wikidata
Fus horari
Prefix telefònic041 Modifica el valor a Wikidata

Llacuna de Venècia amb el port de Malamocco
Malamocco

Malamocco és una petita població de Venècia, situada a la part sud de l'illa del Lido; pertany a la Municipalità di Lido-Pellestrina;[1] antigament es deia Metamaucum. Està envoltada d'un canal estret que la separa de la resta del Lido.

El port de Malamocco (en italià: porto di Malamocco o bocca di porto di Malamocco) és l'accés central a la llacuna de Venècia al sud del port del Lido i al nord del de Chioggia. Deu el seu nom a la localitat veïna de Malamocco.

Està situat entre l'illa de Lido i la de Pellestrina i comunica directament a través del canal del Petroli amb Porto Marghera, seu industrial del port de Venècia.

Història[modifica]

Va néixer com altres centres de la llacuna de Venècia; després de les invasions dels segles V i VI va ser destruïda pels longobards i esdevingué un dels centres principals de la Venècia marítima de l'Imperi Romà d'Orient.

Església de Santa Maria Assunta

A partir de 1816 fins a 1883 va ser municipi del Regne llombardovènet, i després del Regne d'Itàlia (1861-1946) com a seu comunal de l'illa del Lido. Finalment va quedar annexada al municipi de Venècia (Comune di Venezia).

La localitat està particularment exposada al fenomen de les marees altes (acqua alta), i per defensar-la s'ha construït amb èxit una estructura subterrània.

Referències[modifica]