Margarida d'Àustria (duquessa de Württemberg)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMargarida d'Àustria

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Margarete Sophie von Österreich Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 maig 1870 Modifica el valor a Wikidata
Artstetten (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Mort24 agost 1902 Modifica el valor a Wikidata (32 anys)
Gmunden Modifica el valor a Wikidata
SepulturaAltshausen Modifica el valor a Wikidata
Abadessa de la Institució de Dames Nobles del Castell de Praga
1886 – 1893 Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióCatolicisme Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómonja Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuquessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaHabsburg-Lorena Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAlbert de Würtemberg (1893–) Modifica el valor a Wikidata
FillsPhilippe Albert de Wurtemberg, Maria Amalia von Württemberg, Margarita Maria Annonciada Benoite Herzogin von Württemberg, Albrecht Eugen Württemberg, Charles-Alexandre de Wurtemberg, Maria Theresa Herzogin von Württemberg Modifica el valor a Wikidata
ParesCarles Lluís d'Àustria Modifica el valor a Wikidata  i Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies Modifica el valor a Wikidata
GermansMarie Annonciade de Habsbourg-Lorraine, Elisabeth de Habsbourg-Lorraine, Francesc Ferran d'Àustria, Ferdinand Charles d'Autriche i Otó d'Àustria Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 13061341 Modifica el valor a Wikidata

Margarida d'Àustria, duquessa de Württemberg (Castell d'Artstetten 1870 - Gmunden 1902). Arxiduquessa d'Àustria i príncesa d'Hongria i de Bohèmia amb el doble tractament d'altesa reial i imperial. Es maridà en el si de la casa reial de Württemberg.

Nascuda al Castell d'Artstetten el dia 13 de maig de 1870 essent filla de l'arxiduc Carles Lluís d'Àustria i de la princesa Maria de l'Anunciació de Borbó-Dues Sicílies. Margarida era neta per línia paterna de l'arxiduc Francesc Carles d'Àustria i de la princesa Sofia de Baviera i per línia materna del rei Ferran II de les Dues Sicílies i de l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria.

Margarida era germana tant del príncep hereu Francesc Ferran d'Àustria com del pare de l'emperador Carles I d'Àustria, l'arxiduc Otó d'Àustria. Alhora era neboda de l'emperador Francesc Josep I d'Àustria.

Margarida es casà el dia 24 de gener de l'any 1893 a Viena amb el duc Albert de Würtemberg, príncep hereu al regne de Württemberg i posteriorment cap de la Casa Reial de Württemberg. Albert era fill del duc Felip de Württemberg i de l'arxiduquessa Maria Teresa d'Àustria.

Albert i Margarida tingueren quatre fills:

L'arxiduquessa Margarida morí l'any 1903 a la vila muntanyenca de Gmunden, residència de la família reial dels Hannover a Àustria.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Margarida d'Àustria