Marquis (magazine)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesMarquis
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguaalemany, francès i anglès Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1994 Modifica el valor a Wikidata
EstatAlemanya Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmarquis.de Modifica el valor a Wikidata

Marquis és una revista fetitxista, editada, publicada i propietat del fotògraf Peter W. Czernich i de Sandra Würdig.[1] Establerta a Alemanya, Marquis cobreix un ampli ventall de temes relacionats amb la subcultura fetitxista mundial. El nom de la revista fa referència al Marquès de Sade.

La publicació original d'en Czernich, titulada «O» va començar com un spin-off de la revista britànica Skin Two, però ràpidament va desenvolupar identitat pròpia. Després de perdre el dret a usar el nom «O»,[2][3] Czernich va canviar el nom pel de Marquis el 1994. Des d'aleshores la seva publicació ha estat continuada, amb una periodicitat entre semianual i quatrimestral.

Aquesta publicació va tenir al seu torn un spin-off anomenat, Heavy Rubber, el primer número del qual va sortir el 1996. Czernich ha desenvolupat també una significativa presència a Internet, incloent versions virtuals d'ambues revistes així com una botiga virtual de roba i llibres.

Sigui cert o no que el nom de la revista faci referència al Marquès de Sade, la temàtica principal de la revista s'allunya molt de la concepció clàssica del "sadisme", tal com s'entén en termes legals o mèdics. Marquis està fortament especialitzada en el fetitxisme del làtex i en temes relacionats com ara noies en catsuits, dissenys avançats d'aparells de bondage i altres escenaris de fantasia relacionats amb la temàtica.[4]

Referències[modifica]

  1. «3 Legendary Fetish Magazines: Skin Two, Marquis, SECRET». Sinical Magazine [Consulta: 1r febrer 2016]. Arxivat 23 August 2017[Date mismatch] a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2017-08-23. [Consulta: 4 febrer 2023].
  2. «Menció de la pèrdua dels drets d'ús de la marca «O».». Arxivat de l'original el 2012-03-23. [Consulta: 7 novembre 2016].
  3. «Oprah puts lash to German fetish title». Arxivat de l'original el 2012-03-23. [Consulta: 7 novembre 2016].
  4. « Aurore Petite Sukub élue Miss Marquis France 2011 » Arxivat 2011-12-22 a Wayback Machine., TendanSMag, 25 septembre 2011.

Enllaços externs[modifica]