Material Girl

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'àlbumMaterial Girl
Tipuscançó Modifica el valor a Wikidata
ArtistaMadonna Modifica el valor a Wikidata
Publicat1984 Modifica el valor a Wikidata
EnregistratAbril –maig de 1984[1]
Gèneremúsica popular Modifica el valor a Wikidata
Llenguaanglès Modifica el valor a Wikidata
CompositorRobert Rans i Peter Brown Modifica el valor a Wikidata
LletresRobert Rans i Peter Brown Modifica el valor a Wikidata
Productorcap valor Modifica el valor a Wikidata
Spotify: 7bkyXSi4GtVfD7itZRUR3e Musicbrainz: e59b0da2-bd61-3155-9dcb-fcb5b56c35cf Modifica el valor a Wikidata

«Material Girl» és una cançó de l'artista estatunidenca Madonna llençada el 30 de gener de 1985 a través de Sire Records i va convertir-se en el segon senzill del segon àlbum d'estudi de la cantant, Like A Virgin. La cançó fou composta per Peter Brown i Robert Rans. La cançó, segons Madonna, era una descripció de com es trobava o se sentia en aquells moments. En ser provocativa va agradar a la cantant.

La lletra d'aquest senzill ens parla sobre el materialisme, la fama i la despreocupació, contra l'amor i les relacions. Segons els crítics, aquesta cançó i «Like A Virgin» convertiren a Madonna en una estrella. La cançó va tenir un èxit descomunal i va arribar al Top 5 d'Austràlia, Bèlgica, Canadà, Irlanda, Japó i el Regne Unit. Va aconseguir també posicionar-se en segon lloc al Billboard Hot 100 als EUA i va esdevenir el seu tercer senzill en el Top 5.

El vídeo va ser una imitació de l'actuació de l'actriu Marilyn Monroe a la pel·lícula Els senyors prefereixen les rosses amb la famosa cançó «Diamonds Are a Girl's Best Friend».

El títol de la cançó va convertir-se com un sobrenom per a Madonna, la qual s'havia penedit més d'un cop d'haver-la fet.

Referències[modifica]

  1. (1984) Album notes for Like a Virgin [LP, Vinil, CD]. Sire Records (9 25157-2).