Mecicobòtrids

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Mecicobothriidae)
Infotaula d'ésser viuMecicobòtrids
Mecicobothriidae Modifica el valor a Wikidata

Dibuix digital d'un mecicobòtrid Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumArthropoda
SubfílumChelicerata
ClasseArachnida
OrdreAraneae
FamíliaMecicobothriidae Modifica el valor a Wikidata
Holmberg, 1882
Tipus taxonòmicMecicobothrium Modifica el valor a Wikidata
Diversitat
4 gèneres, 9 espècies.[1]
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

Els mecicobòtrids (Mecicobothriidae) són una família d'aranyes migalomorfes.[1] Fou descrita per primera vegada per E. L. Holmberg l'any 1882.[2]

Viuen exclusivament al continent americà. Són un tipus de taràntules de mida molt petita; per això a Nord-amèrica les anomenen darf tarantula o taràntula nana.

Descripció i hàbitat[modifica]

Les taràntules nanes s'assemblen a les altres espècies de taràntula però són físicament molt més petites. Moltes espècies no arriben a fer 1 cm de llargada, i les més grans rarament sobrepassen els 2 cm.

Moltes taràntules nanes fan teranyines afegint fulles soltes al voltant de runa, vivint arran de terra dins escletxes o sota roques. Se suposa que tenen tècniques de captura similars a les taràntules de teranyina d'embut.

Sistemàtica[modifica]

Els 4 gèneres inclosos en aquesta petita família són, amb data de 28 d'octubre de 2006:

De les 9 espècies descrites, totes excepte dues espècies (Mecicobothrium baccai i Mecicobothrium thorelli), són natives de Nord-amèrica, principalment dels Estats Units. Hexurella encina és pròpia de Mèxic, i Mecicobothrium thorelli és una espècie de Sud-amèrica, localitzada a l'Argentina i l'Uruguai.

Dues espècies, Hexura picea i Hexura rothi, són pròpies del nord-oest del Pacífic. Hexurella rupicola i Megahexura fulva ho són de Califòrnia. Hexura apachea i Hexura pinea, d'Arizona.

Fòssils[modifica]

Segons el World Spider Catalog versió 19.0 (2018), existeixen els següents gèneres fòssils:[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 (anglès) Referència World Spider Catalog : Mecicobothriidae +base de dades . Accés el 30 de gener de 2019.
  2. Holmberg, E. L. (1882). Observations à propos du sous-ordre des araignées territélaires (Territelariae), spécialement du genre nordaméricain Catadysas Hentz et de la sous-famille Mecicobothrioidae, Holmberg. Boletin de la Academia Nacional de Ciencias en Córdoba 4: 153-174.
  3. Dunlop, J. A., Penney, D. & Jekel, D. 2018. "A summary list of fossil spiders and their relatives". A World Spider Catalog. Natural History Museum Bern, online a http://wsc.nmbe.ch, versió 19.0. Accés el 13 de desembre de 2018.

Bibliografia[modifica]

Vegeu també[modifica]