Medalla del 70è Aniversari de les Forces Armades Soviètiques

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentMedalla del 70è Aniversari de les Forces Armades Soviètiques
Modifica el valor a Wikidata
Imatge
Tipusmedalla de jubileu Modifica el valor a Wikidata
Vigència28 gener 1988 Modifica el valor a Wikidata - 
Rang↑  Medalla del 60è Aniversari de les Forces Armades Soviètiques Modifica el valor a Wikidata ↓  Medalla del 50è Aniversari de la Milícia Soviètica Modifica el valor a Wikidata
EstatUnió Soviètica Modifica el valor a Wikidata

La Medalla del 70è Aniversari de les Forces Armades Soviètiques (rus:Медаль «70 лет Вооружённых Сил СССР») és una condecoració soviètica, creada per Mikhaïl Gorbatxov i instituïda pel Decret de la Presidència del Soviet Suprem de l'URSS del 24 de gener de 1988, en la commemoració del 70è aniversari de les Forces Armades de la Unió Soviètica. El reglament, el disseny i la descripció van ser confirmats en la publicació de la Gaseta del Soviet Suprem de l'URSS nº5 de 1988.

Va ser atorgada a:

Penja a l'esquerra del pit i se situa després de la Medalla del 60è Aniversari de les Forces Armades Soviètiques. L'autor del dibuix va ser el pintor A.B. Juk.

Es concedia en nom de la Presidència del Soviet Suprem pels caps de les unitats i establiments militars, i juntament amb la medalla s'atorgava el certificat corresponent. Se'n van atorgar (aproximadament) unes 9.842.160.

Disseny[modifica]

És una medalla de llautó, i té 32mm de diàmetre. A l'anvers de la medalla hi figuren les imatges del pilot, el mariner i el soldat de terra, mirant cap a l'esquerra. Al voltant de la medalla hi ha branques de llorer. A la part superior de la medalla hi ha l'estrella de 5 puntes amb la falç i el martell al centre, i a la interior, les xifres "1918" i "1988" en dues fileres.

Al revers hi ha la inscripció 70 Лет Вооруженных Сил СССР ("70 anys de Forces Armades de l'URSS"), i a sota hi ha una corona de fulles de roure.

La medalla penja d'un galó pentagonal de 24mm d'ample. El color és vermell, i als costats hi ha una franja verda. Al centre de la cinta hi ha una franja blava vorejada de groc.

Vegeu també[modifica]


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Medalla del 70è Aniversari de les Forces Armades Soviètiques