Mekorot

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMekorot
(he) מקורות חברת מים בע"מ Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusnegoci
empresa cotitzada
empresa
empresa estatal Modifica el valor a Wikidata
Indústriawater collection, treatment and supply (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicacorporació Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1937, Israel Modifica el valor a Wikidata
FundadorHistadrut Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Borsa de cotització() Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Seu
Filial

Lloc webmekorot.co.il Modifica el valor a Wikidata
Facebook: mekorot.il Twitter (X): mekorot_il Instagram: mekorot.israel.water LinkedIn: mekorot Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map
Mekorot proveeix el 90% de l'aigua potable d'Israel.

Mekorot (en hebreu: מקורות) és la companyia nacional d'aigua d'Israel. Va ser fundada en 1937. Proveeix el 90% de l'aigua potable d'Israel i el 70% del proveïment d'aigua.[1]

La gran experiència de la companyia, els seus coneixements tècnics i solucions d'avançada permeten a Israel enfrontar amb èxit l'escassetat d'aigua, havent d'enfrontar èpoques de sequera, la seva localització en zona desèrtica i a l'avançat augment de consum.

La companyia opera 3.000 instal·lacions a través del país per al proveïment d'aigua, la qualitat de l'aigua, la infraestructura, la purificació d'aigües residuals, la dessalinització, etc.

Aqüeducte Nacional d'Israel[modifica]

L'Aqüeducte Nacional d'Israel és administrat per l'empresa Mekorot. La quantitat total d'aigua proveïda per l'Aqüeducte Nacional d'Israel des del seu establiment fa 40 anys és 12,4 bilions de metres cúbics. Transporta l'aigua del nord del país al centre i sud del mateix. La seva capacitat de bombament total és de 72.000 m³/h, i la seva altura màxima és d'aproximadament 400 metres.

Dessalinització[modifica]

Mekorot ha desenvolupat una font d'aigua addicional, dessalant l'aigua de diversos vessants, augmentant permanentment l'eficàcia del procés. Mekorot posseeix una eficaç i avançada tecnologia en l'osmosi inversa per al proveïment d'aigua a Israel. Hi ha 31 plantes de la dessalinització, principalment en el sud del país. Aquestes plantes produeixen anualment 22,5 milions de m³ d'aigua salobre, 3,3 milions de m³ d'aigua de mar. S'estan construint noves plantes de dessalinització que produiran altres 8,8 milions de m³.

Referències[modifica]

  1. Mekorot. «Water Supply» (en anglès). Arxivat de l'original el 8 de novembre de 2015. [Consulta: 18 novembre 2008].

Enllaços externs[modifica]