Melani Olivares

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Melanie Olivares)
Infotaula de personaMelani Olivares

(2016) Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement18 febrer 1973 Modifica el valor a Wikidata (51 anys)
Badalona (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatCatalunya
Activitat
Ocupaciómodel, actriu Modifica el valor a Wikidata
Obra
Papers destacatsPaz a Aída
Família
ParellaGuillermo Toledo Monsalve (–2009) Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0646575 TMDB.org: 976465
Instagram: melaniolivares Modifica el valor a Wikidata

Melani Olivares (Badalona, 18 de febrer de 1973) és una actriu catalana. Va estudiar interpretació a l'escola de Cristina Rota[1] i va debutar com a presentadora al programa infantil Leña al mono que es de goma, el 1993.[2] També ha treballat de model.[3]

Biografia[modifica]

Melani molt aviat va decidir que volia ser actriu, per la qual cosa es va matricular a l'escola de Cristina Rota, estudiant allà interpretació. Es tracta sobretot d'una actriu de la pantalla petita, on va fer el seu debut, als 20 anys, treballant com a presentadora del programa infantil "Leña al mono que es de goma". Tot i això, ha treballat també en el cinema, i fins i tot ha fet alguna incursió en el teatre.

A la pantalla gran va debutar l'any 1995 de la mà del director Jesús R. Delgado, amb la pel·lícula La niña de tus sueños, a la qual van seguir Me da igual i No te fallaré. Altres títols que consten en la seva filmografia són Noche de Reyes, No dejaré que no me quieras, Agujeros en el cielo, Shevernatze, un ángel corrupto o 8 citas. També ha intervingut en un gran nombre de curtmetratges, com Quédate, No se lo digas a mamá, Anteayer o Soberano, el rey canalla de Miguel Bardem.

Quant a la televisió, ha participat en un gran nombre de sèries, com Éste es mi barrio interpretant a Elisa, Más que amigos al paper de Mar o Psicoexpress com a Maria.

L'any 2002 va aconseguir una gran popularitat en incorporar a l'elenc d'actors de la sèrie Policías, en el corazón de la calle, en la qual va treballar un parell d'anys donant vida a la policia Laura Galarza. Ha fet papers secundaris en altres sèries com Siete vidas, Robles, investigador, De moda o Aída, i també ha intervingut en algunes pel·lícules realitzades per a la televisió, com La Atlántida o Freetown.

Ha actuat en un parell d'obres sobre dels escenaris, Amigos hasta la muerte i Memento Mori, i també ha intervingut en diversos videoclips, com El jipy de Ibiza del grup Tío Calambres, Dame una pista del grup Los Delinqüentes o Si es por tí, del grup Revólver.[4]

Al 2020 es va anunciar que participaria a la cinquena edició del xou d'impacte MasterChef, en la seva versió per a celebritats, compartint programa amb rostres com La Terremoto de Alcorcón, Raquel Sánchez-Silva o Florentino Fernández.[cal citació]

Filmografia[modifica]

Televisió[modifica]

Cinema[modifica]

Teatre[modifica]

  • Amigos hasta la muerte (2009)
  • Memento Mori (2011)

Altres[modifica]

  • El jipy de Ibiza (videoclip del grup El Tío Calambres) en aparició estel·lar juntament amb Willy Toledo.
  • Dame una pista (videoclip del grup Los Delinqüentes) amb Melani Olivares i Fernando Tejero com a actors invitats.
  • Si es por ti (videoclip del grup Revólver) en aparició estel·lar amb la Patricia Perez.

Referències[modifica]

  1. «Graduados ilustres» (en castellà). Escuela de Interpretación Cristina Rota. Arxivat de l'original el 2013-01-17. [Consulta: 31 desembre 2012].
  2. Melani Olivares a Internet Movie Database (anglès)
  3. «L'actriu Melani Olivares serà a la desfilada de moda de Calonge». Diaridegirona.cat. [Consulta: 25 juny 2012].
  4. «Biografía de Melani Olivares» (en castellà). biografias. [Consulta: 7 febrer 2014].