Mercury Mystique

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'automòbilMercury Mystique
Tipusmodel d'automòbil Modifica el valor a Wikidata
FabricantFord Motor Company Modifica el valor a Wikidata
DissenyadorPatrick Schiavone (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Cronologia

El Mercury Mystique va ser la versió venuda sota la marca de Mercury del Ford Contour els anys 1995-2000. El Mystique substitueix al Mercury Topaz. El Mystique va ser fabricat a les plantes de Kansas City (Missouri) i Cuautitlán, Mèxic. Igual que el Mondeo o el Ford Contour, usa la plataforma CDW27 de Ford Motor Company.

Dades tècniques[modifica]

  • Mides del Mystique:
    • Batalla (Wheelbase): 2,705 m (106.5 in)
    • Llargada (Length): 4,695 m (184.8 in)
    • Amplada (Width): 1,755 m (69.1 in)
    • Alçada (Height): 1,384 m (54.5 in)

A diferència del Mercury Topaz, el Mystique només s'oferia en una versió sedan de 4 portes. Podia optar-se per una transmissió manual de 5 velocitats MTX-75 i una automàtica de 4 velocitats CD4E eren les opcions, i mecànicament s'oferien les següents opcions:

Mercury Mystique del 1995-1997

L'error de Mercury[modifica]

Un servei post-compra dolent, diferents problemes mecàniques i els pocs anys que ha estat a la venda han justificat que se'l consideri com l'error de Mercury "the Mercury Mistake". El motor Duratec 25 V6 era menys fiable que el Zetec de 4 cilindres i la caixa automàtica és força problemàtica quan el vehicle arriba als 10 anys.

L'espai per les cames als seients posteriors era reduït, fins al punt que cotxes més petits com l'Honda Civic el superaven.

Però sens dubte el que va fer que el Mystique fos un fracàs va ser que la mida era molt pròxima al Mercury Tracer i el preu massa pròxim al del Mercury Sable.

Substitut[modifica]

No va tenir substitut el Mystique, a diferència del Contour que va ser substituït pel Ford Focus. A Canadà i a Mèxic va ser substituït pel Ford Focus, ja que la marca Mercury va deixar-se de comercialitzar.[1] En realitat, no serà fins al Mercury Millan quan realment pot dir-se que apareix un substitut del Mystique.

Competidors del Mercury Mystique eren el Chrysler Cirrus, Buick Skylark i Honda Accord.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mercury Mystique

Referències[modifica]