Miami Platja

Plantilla:Infotaula geografia políticaMiami Platja
Imatge

Localització
Map
 41° 00′ 35″ N, 0° 56′ 23″ E / 41.0097°N,0.9397°E / 41.0097; 0.9397
EstatEspanya
Comunitat autònomaCatalunya
Provínciaprovíncia de Tarragona
Àmbit funcional territorialCamp de Tarragona
ComarcaBaix Camp
MunicipiMont-roig del Camp Modifica el valor a Wikidata

Miami Platja o la Platja de Mont-roig, topònim recomanat per l'IEC, és una urbanització costanera de Mont-roig del Camp. Miami Platja està a uns 15 km del nucli antic de Mont-roig del Camp, i és contigu al poble de l'Hospitalet de l'Infant, del qual només es troba separat pel riu de Llastres. És un dels principals nuclis turístics de la Costa Daurada.

Platja de Cristall

El seu eix central és l'Avinguda Barcelona, a partir del qual ha anat creixent el nucli de població. Consta principalment d'apartaments de vacances i vil·les, amb pocs hotels i la seva activitat comercial es troba concentrada al voltant de l'avinguda Barcelona. La seva línia de costa consta d'una sèrie de petites cales i d'una platja important, la Platja de Cristall. Moltes de les seves platges són de bandera blava, és a dir, són de les més netes.

Es va començar a construir el 1952 per iniciativa de Marcel·lí Esquius i Garcia. Des d'aquella data, el ràpid ritme de construcció i les urbanitzacions nascudes al seu voltant han convertit Miami en una vila amb identitat pròpia. Està molt ben comunicat tant per carretera amb l'autovia A-7 i amb autopista AP-7, com per ferrocarril a través de l'estació de l'Hospitalet de l'Infant.

Etimologia del nom[cal citació][modifica]

En paraules del fill de Marcel·lí Esquius i Garcia: "El diumenge al matí, el meu pare em portava al cine Atlántico de Barcelona a veure la sessió matinal de dibuixos. En aquells temps també passaven el NO-DO. En una ocasió va sortir una notícia que parlava d'un huracà que havia passat per Miami Beach. Al cap d'uns dies, en notar vent, el meu pare va recordar la notícia i va batejar aquesta zona com a Miami Platja, traduint-ne el nom perquè tothom el pogués pronunciar"

Enllaços externs[modifica]