Michel Blavet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMichel Blavet

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 març 1700 Modifica el valor a Wikidata
Besançon (França) Modifica el valor a Wikidata
Mort28 octubre 1768 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
París Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata
GènereÒpera Modifica el valor a Wikidata
MovimentMúsica clàssica i música barroca Modifica el valor a Wikidata
InstrumentFlauta Modifica el valor a Wikidata

Spotify: 6L1kCjxAKIWpEaJjYbOsDX Musicbrainz: cb10c545-a594-467f-9f07-620de451a37f Discogs: 848469 IMSLP: Category:Blavet,_Michel Allmusic: mn0001209226 Modifica el valor a Wikidata

Michel Blavet (Besançon, 13 de març de 1700 - París, 28 d'octubre de 1768) fou un flautista francès.

Blavet va aprendre a tocar quasi tots els instruments, però es va especialitzar amb la flauta i el fagot. Va ser un dels millors flautistes de França. Va ser molt famós per mantenir una perfecte entonació, fins i tot tocant les claus més difícils, i per la bellesa del seu to. Quan va tenir quaranta anys, Blavet havia estat la flauta principal en els musicals de Lluís XV, la Musique du Roi, i l'orquestra de l'Òpera de París. Blavet va rebutjar l'oferta d'un lloc en la cort de Frederic el Gran (que Quantz va acceptar finalment quan el pagament s'havia incrementat de manera significativa).

Blavet va escriure principalment per a la flauta. Entre les seves obres hi ha un gran concert i tres llibres de sonates. Totes les seves obres estan escrites només amb les claus més simples, ja que les va escriure per flautistes aficionats. Són, sense cap dubte, algunes de les millors partitures que s'han escrit per a la flauta.

Les seves obres expressen felicitat i són una meravella a l'hora de tocar-les.

Quantz, un dels seus grans amics, li va escriure una petita frase dedicada: "El seu caràcter tan afable i la seva manera tan bella d'expressar-se donen lloc a una gran i duradora amistat entre nosaltres. I estic en deute amb ell pels seus múltiples actes de bondat."

També va ser un bon pedagog del seu instrument, tenint entre els seus alumnes un, que després parcticament el va superar en Joseph Tacet.[1]

Enllaços externs[modifica]

  1. Biographie universelle ancienne et moderne, ou Dictionnaire ...
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Michel Blavet