Mientras Tanto

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesMientras Tanto
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1979 Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN0210-8259 i 2014-7317 Modifica el valor a Wikidata
JSTORmientrastanto Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmientrastanto.org Modifica el valor a Wikidata

Mientras Tanto –o mientras tanto– és una revista de caràcter político-cultural i ciències socials fundada el 1979 per Giulia Adinolfi i Manuel_Sacristán_Luzón[1] amb el propòsit de renovar el pensament de l'esquerra marxista.[2] El comité editorial originari el formaren, entre d'altres, el mateix Manuel Sacristan, Giulia Adinolfi, Miguel Candel o Francisco Fernández Buey, tots ells col·laboradors Materiales, revista també dirigida per Manuel Sacristan, .

Dins el context de la transició, aquesta publicació va defensar posicions properes a la ruptura política, defensades per una part del PSUC i altres grups comunistes minoritaris enfront a les tesis properes a l'eurocomunisme, com posa de manifest diferents articles de Fernández-Buey[3]. Segons que recull a la seva pròpia web, la línia editorial de la revista queda expressada pels seus colors: vermell, verd, violeta i blanc. El vermell expressa la seva identificació amb els projectes d'emancipació social i política de les classes treballadores; el verd, el seu ecologisme; el violeta, el seu antisexisme, i el blanc, la seva defensa de la no-violència.[4] La publicació ha anat evolucionant fins a encabir altres temes d'interès de l'esquerra política enfocats des de la perspectiva econòmica, històrica, de gènere o ecològica.[5]

La periodicitat de l'edició impresa ha estat variable al llarg de la seva existència: inicialment bimestral; després, quadrimestral. En l'actualitat s'edita mitjançant la fundació Giulia Adinolfi­-Manuel Sacristán i Icària Editorial es publiquen dos números a l'any, preferentment monogràfics. Però la limitació de l'edició impresa ha quedat compensada pel sorgiment de mientrastanto.e, amb més d'un centenar de números publicats, que s'ha convertit en una revista político-cultural digital mensual, essent en format imprès (ISSN 0210-8259) i digital (ISSN 2014-7317).[6] Icaria Editorial; aquesta última administra les subscripcions i les comandes de la revista impresa.

Referències[modifica]

  1. Pecourt, 2008, p. 257.
  2. Mientras Tanto a revistasculturales.com
  3. Pecourt, 2008, p. 261.
  4. Revista Mientras Tanto
  5. «RC - Revistas - Ciencias Sociales / Filosofía / Historia - Mientras Tanto» (en castellà). Arce - Asociación de Revistas Culturales Españolas. [Consulta: 15 juliol 2014].
  6. «Revista mientras tanto | mientrastanto.org» (en castellà). [Consulta: 15 juliol 2014].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]