Mindy Gledhill

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMindy Gledhill

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement7 març 1981 Modifica el valor a Wikidata (43 anys)
Eureka (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant, cantautora, compositora Modifica el valor a Wikidata
Activitat2004 – present
Gènereindie folk, folk rock
InstrumentVeu, Piano
Segell discogràficBMI
Artistes relacionatsKaskade

Lloc webLloc Web Oficial
Facebook: MindyGledhillMusic Musicbrainz: 176a9a0c-93b9-457e-bfe6-e7e638e85acf Songkick: 282153 Discogs: 1553541 Modifica el valor a Wikidata

Mindy Gledhill és una cantant estatunidenca d'indie i folk. També coneguda per la seva col·laboració vocal amb "America's Best DJ 2011" Kaskade.[1]

Gledhill llençà el seu àlbum debut The Sum of All Grace a principis de 2004 amb Lumen Records. Va rebre tres Pearl Awards al ("Millor Àlbum Inspirador", "Nou Artista", i "Millor Cançó Inspiradora")[2]

Va llençar el seu segon àlbum Feather in the Wind el 2007 i el seu tercer, i més reeixit àlbum, Anchor (en Català ‘’Àncora``) el 2010 amb Blue Morph Music.

Gledhill va passar la majoria de la seva joventut a Eureka, Califòrnia, a on va aprendre a tocar el piano. Quan tenia tretze anys la seva família es va traslladar a Madrid, Espanya a on va descobrir nous tipus de música i es va inspirar en Pablo Neruda. A l'edat de setze, van retornar a Utah i Mindy va començar l'institut, i a escriure les seves primeres cançons. Actualment resideix a Utah.[3]

Anchor[modifica]

El tercer àlbum de Gledhill, Anchor, va ser llençat el 2012. Anchor va ser produït pel productor/enginyer nominat a un premi Juno- Stuart Brawley (Emmy Rossum, Lenka, Michael Jackson).[4] L'àlbum va ser enregistrat a Los Angeles i va comptar amb la col·laboració de músics com Jamie Wollam (actual bateria de Tears for Fears) o Joe Corcoran (músic de Michael Jackson i The Dave Matthews Band).

Després del llançament de ‘’Anchor’’ als Estats Units, Mindy va firmar amb una discogràfica coreana (“FarGo Music”). El 3 d'abril de 2011 el seu senzill “Crazy Love” va assolir la posició núm. 1 a les llistes coreanes. La cançó "Anchor" va aparèixer a la setena temporada de la coneguda sèrie de la Fox, Bones.

Gledhill actuà al Festival de Cinema de Sundance el 2010 i al festival cinematogràfic de Mònaco el 2009.

Winter Moon[modifica]

El seu quart àlbum, “Winter Moon”, va ser llençat el 16 d'octubre de 2011. És una compilació de nadales populars. L'àlbum inclou també dos cançons originals. “Winter Moon” va ser produït per Stuart Brawley. iTunes el va descriure com un àlbum pop “nou i significatiu”. L'àlbum va pre-vendre més de 4.500 còpies als Estats Units.

Col·laboracions amb Kaskade[modifica]

Gledhill també proporcionà la seva veu al primer senzill de Kaskade, “Eyes”, el qual aconseguí la primera posició a les llistes de música electrònica. Això li va comportar diversos premis i nominacions a Kaskade, com ara “Millor DJ Americà”, “Millor Productor” i “Millor Mescla de llarga duració” .

Discografia[modifica]

Àlbums[modifica]

Senzills[modifica]

  • "See The Good" (2011) per a la NYC's Fashion's Night Out

Altres cançons[modifica]

  • Dynasty (2010) produït per Finn Bjarnson – vocalista als temes "Say It's Over", "Call Out" i "All That You Give".
  • Fire & Ice (2011) produït per Finn Bjarnson vocalista al senzill "Eyes".

Videoclips[modifica]

Any Vídeo Director Enllaç
2008 "Feather in the Wind" YouTube
2010 "Anchor" Matt Eastin YouTube
2011 "Whole Wide World" Julian Acosta i Derek Pueblo YouTube
2011 "Eyes feat. Mindy Gledhill" Matt Eastin Youtube
2011 "Winter Moon (with puppet friends)" Christopher Clark YouTube

Referències[modifica]

  1. «Kaskade Combines Beauty and Bumping Beats in 'Eyes' - Video Premiere - Spinner». Arxivat de l'original el 2013-02-02. [Consulta: 2 febrer 2013].
  2. «BYU NewsNet - BYU music professor honored». Arxivat de l'original el 2007-04-01. [Consulta: 3 juny 2012].
  3. «Mindy Gledhill - Bio». Arxivat de l'original el 2011-10-07. [Consulta: 3 juny 2012].
  4. Salt Lake City and Utah Breaking news, sports, entertainment and news headlines - Deseret News

Enllaços externs[modifica]