Miyagawa Isshō

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Miyagawa Isshô)
En aquest nom japonès, el cognom és Miyagawa.
Infotaula de personaMiyagawa Isshō

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(ja) 宮川一笑 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1689 Modifica el valor a Wikidata
Mort20 gener 1780 Modifica el valor a Wikidata (90/91 anys)
Nii-jima Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Edo
Nii-jima Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, artista d'ukiyo-e Modifica el valor a Wikidata
Activitat1716 Modifica el valor a Wikidata –  1780 Modifica el valor a Wikidata
GènereBijinga Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsMiyagawa Chōshun Modifica el valor a Wikidata
Romanç entre un home i una jove, probablement un actor kabuki. Kakemono de la sèrie Passatemps de primavera, de Miyagawa Issho.

Miyagawa Isshō (japonès: 宮川 一笑) va ser un pintor japonès de l'estil ukiyo-e que principalment retratava actors kabuki, geisha, lluitadors de sumo i altres elements de la cultura urbana quotidiana. Va ser deixeble de Miyagawa Chōshun (1682-1752), que per la seva banda estava influenciat per l'obra d'Hishikawa Moronobu. Com tants artistes d'ukiyo-e, Isshō també va produir una certa quantitat de shunga, quadres d'escenes eròtiques.

Se sap que Isshō va ser bandejat d'Edo el 1751, junt amb el seu mestre Chōshun, a l'illa de Niijima per un període d'un any. Això va venir per una disputa que va sorgir respecte al pagament d'un encàrrec d'una pintura a la ciutat de Nikkō. Un artista de l'escola Kanō va encarregar a Chōshun que pintés algunes parets del santuari Nikkō Tōshō-gū, però després no va voler o no va poder pagar. En la confrontació resultant, l'artista de Kano va acabar mort, possiblement a mans d'Isshō.

Cita entre un home adult i un jove actor kabuki (onnagata) que li demana explicacions per la carta d'un rival. Kakemono de la sèrie Passatemps de primavera, de Miyagawa Issho.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Miyagawa Isshō