Motor Vulcan V6 de Ford

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Motor Vulcan V6 flexible equipat en un Ford Taurus SE del 2005

El motor Ford Vulcan V6 és un motor OHV de 6 cilindres en V fabricat per Ford Motor Company. Va ser usat per primer cop, l'any 1986, amb el Ford Taurus i el Mercury Sable. A partir del 1988 esdevindrà el motor base del Taurus (fins aquell moment era en opció). També el van equipar el Ford Probe, el Tempo, Aerostar, Windstar, Ranger i els Mercury Topaz i Mazda B3000; en aquesta última, juntament amb el Ford Ranger substitueix al Motor Cologne 2.9.

Aquest motor, de 6 cilindres en V a 60º, de tipus pushrod té un cubicatge de 3.0 L (2982 cc / 182 in³) i va ser fabricat a les planta de Lima, Ohio, amb components subministrats per altres fabricants (el bloc per exemple és de Sherwood Metal Products). El diàmetre (bore) es de 88,9 mm i la carrera (stroke) és de 80 mm. Tant el bloc com la culata són d'acer; té 2 vàlvules per cilindre i va ser dissenyat per usar un sistema d'injecció electrònica (no en havia cap versió de carburació) i, també, va oferir-se una versió Flexifuel, que podia funcionar amb gasolina o E85.

El 1991 el motor rep alguns canvis: reducció de la fricció del motor (pistons de baixa fricció i un arbre de lleves nou), un bloc reforçat i altres canvis, que van deixar la potència del motor a 145 cv i 216 N·m. El 1998 rep noves millores, com una nova culata, canvis en la gestió de motor i canvis en l'arbre de lleves, van portar a que el nou motor tingui un rendiment de 155 cv i 251 N·m.

El motor gaudeix d'una bona reputació en tems de fiabilitat, i no es gens estrany que hi hagi motors funcionant a ple rendiment amb 300.000 milles (482.000 km) i més.

Actualment[Quan?] només l'equipa el Ford Ranger. No se sap quin motor usarà el substitut del Ranger, però Ford Motor Company ja ha comunicat que el 2007 s'acabarà la producció d'aquest motor. De totes maneres, possiblement el successor d'aquest motor sigui el Duratec 30 o el Duratec 35.[cal citació]

Vehicles que equipen aquest motor[modifica | modifica el codi]

Aquest motor l'han equipat els següents vehicles:

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]