Moviment Futur

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMoviment Futur
Dades
Tipusmoviment polític Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticaliberalisme Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticacentredreta Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació5 abril 2009
FundadorRafik Hariri Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaSaad Hariri Modifica el valor a Wikidata

Moviment Futur (en àrab تيار المستقبل, Tayyār al-Mustaqbal) és un moviment polític del Líban dirigit per Saad Hariri, el fill menor de l'anterior primer ministre del Líban mort assassinat, Rafik Hariri. El moviment és la facció majoritària de la coalició Aliança 14 de Març, que va guanyar per majoria absoluta les eleccions parlamentàries de 2005 i 2009.

Va ser fundat oficialment com a partit l'agost de 2007, tot i que no se'n va declarar fins al 5 d'abril de 2009 en un acte al centre de convencions BIEL de Beirut. Com molts altres partits libanesos, es declara oficialment secular, i la seva política econòmica, predominantment liberal, està recolzada pels musulmans sunnites del Líban.[1]

Després de l'assassinat d'Ahmad Abdel-Wahid, demanà immediatament la dimissió del Primer Ministre libanès sunnita Najib Mikati, argumentant que el gabinet de l'Aliança 8 de Març mostrà incapacitat per a mantenir la seguretat interna del país. 1 El partit és membre observador de la Internacional Liberal.[2]

Referències[modifica]

  1. «Future bloc calls on premier to immediately resign» (en anglès). NOW Lebanon, 22-05-2012. Arxivat de l'original el 1 març 2014. [Consulta: 26 octubre 2020].
  2. «Observer Members» (en anglès). Liberal-International.org. Arxivat de l'original el 23 juny 2013. [Consulta: 2 febrer 2016].