Mula de Sant Feliu de Llobregat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula bestiariMula de Sant Feliu de Llobregat
Bestiari popular català

La Mula de Sant Feliu de Llobregat és una peça del bestiari popular català de la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat. Forma part del Seguici Popular de la ciutat i la seva colla està formada exclusivament per noies.

El seu origen cal trobar-lo l'any 1987[1] quan l'Esbart de l'Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu de Llobregat va representar el Ball "Festa Berguedana", amb coreografia i direcció de Manel Carpi, en el qual desenvolupava el paper de guita. El disseny de la Mula és de Manel Carpi i Rosell i l'elaboració amb paper cartró és del ninotaire, Josep Cardona "Nona".

Després d'uns anys d'inactivitat i amb el ressorgir de la Festa de Tardor de la ciutat, l'any 1995 reaparegué de nou[1] com a tercera bèstia de la ciutat després del Drac i la Garsa.[2] El 2005 es va celebrar el X aniversari de la Mula, a Sant Feliu.

L'any 2010, per la Festa de Tardor, s'estrena una nova versió de la Mula, obra de Jaume Coma, que ha estat la que ha sortit al carrer des d'aleshores.[3]

Entre les activitats més representatives organitzades per les “Muleres” trobem el Carnestoltes i la Gimkana de la Fira.[4]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Fitxa tècnica de la Mula de Sant Feliu de Llobregat». Coordinadora de bestiari de foc del Baix Llobregat. Arxivat de l'original el 2 d'octubre 2010. [Consulta: 15 febrer 2011].
  2. «Reportatge fotogràfic i article amb referències a la Garsa i la Mula de Sant Feliu, en relació a la I Trobada de Bèsties de foc de la conca del Riu Llobregat». Agrupació del bestiari festiu i popular de Catalunya. Arxivat de l'original el 6 de febrer 2009. [Consulta: 15 febrer 2011].
  3. «La nova Mula de Sant Feliu de Llobregat», 21-05-2011. [Consulta: 29 març 2022].
  4. «X aniversari de la Mula». Butlletí de Sant Feliu, núm 422. Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, octubre 2005. [Consulta: 15 febrer 2011].

Enllaços externs[modifica]