Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí de Barcelona

Infotaula d'organitzacióMuseu Barbier-Mueller d'Art Precolombí de Barcelona

Museu Barbier Mueller
Dades
Tipusmuseu d'art Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació27 de maig de 1997
Data de dissolució o aboliciósetembre de 2012
Activitat
ÀmbitMuseu d'Art
Visitants anuals33.880 (2011)[1]
Governança corporativa
Seu 
Gerent/directorAnna Casas[3]
Part deMusées Barbier-Mueller[2]
Altres
Transport públicEstació de Jaume I
(L4 de Metro)
Estació d'Arc de Triomf
(L1 de Metro)

Lloc webamigosprecolombino.es

El Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí de Barcelona fou un museu especialitzat en art precolombí que estava situat al carrer de Montcada número 14 de Barcelona, al Palau Nadal just davant del Museu Picasso i al costat del DHUB. Fou una extensió del Musée Barbier-Mueller de Suïssa. Va estar obert del 1997 al 2012.

Història[modifica]

Es va inaugurar el 1997 gràcies a un préstec inicial de 5 anys que va fer el museu suís a l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i va tancar les seves portes el mes de setembre de 2012, degut a una manca d'acord entre l'Ajuntament i el propietari de la col·lecció pel que fa a la renovació del préstec.[4]

El juny de 2012 es va anunciar que la col·lecció seria venuda a un tercer, exercint el dret que apareixia a l'acord que es va signar en el moment de fer la cessió de la col·lecció,[5] i plantejant la possibilitat de portar una altra col·lecció al museu.

El juliol del mateix any es va plantejar portar la col·lecció africana del mateix col·leccionista, però l'Ajuntament i el propietari no s'hi van posar d'acord, pel que es va acordar el tancament definitiu del museu, que serà substituït pel Museu de les Cultures del Món.[4]

Col·lecció[modifica]

La seva col·lecció està formada per un conjunt d'escultures, ceràmiques i d'altres objectes provinents de diversos territoris americans, com l'Amazònia, Amèrica andina, Amèrica Central i Mesoamèrica.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Museu Barbier-Mueller d'Art Precolombí de Barcelona