Nanshiungosaure

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Nanshiungosaurus)
Infotaula d'ésser viuNanshiungosaure
Nanshiungosaurus Modifica el valor a Wikidata

Recreació de dos nanshiungosaures Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseReptilia
OrdreSaurischia
GènereNanshiungosaurus Modifica el valor a Wikidata
Espècies
  • N. brevispinus Dong, 1979 (tipus)
  • ?N. bohlini Dong & You, 1997
Mida

L'nanshiungosaure (Nanshiungosaurus, "rèptil de Nanshiung") és un gènere de dinosaures teròpodes terizinosàurid, que visqueren a la fi del període Cretaci, fa aproximadament 75 milions d'anys, en el Campanià, en el que avui és Àsia.

Descripció[modifica]

Els Nanshiungosaurus eren animals bípedes, els quals presentaven un llarg coll i un petit cap. Els seus membres davanters, considerablement llargs, acabaven en grans arpes característiques dels terizinosàurids. L'espècie mongola N. brevispinus, era més petita, aconseguint aproximadament 4 metres de llarg i un pes d'1,5 tones. Tènia un coll més curt però més gruixut que altres celurosaures, a més el seu pelvis era similar a segnosaure. D'altra banda, l'espècie xinesa N. bohlini, arribava a intervenir entre 5 i 7 metres, les seves vèrtebres eren úniques, amb les costelles cervicals fusionades que ho distingia d'alxasaure.

Història[modifica]

Les restes fòssils de l'holotip N. brevispinus, foren descoberts en la Formació Nanxiong Yuanpu a Mongòlia, en 1979. És conegut per onze cervicals, deu vèrtebres dorsals i cinc sacras, i una pelvis engruixada. És un principi es va pensar que podria ser un petit sauròpode de coll estrany.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nanshiungosaure