Nogat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 21:49, 3 gen 2016 amb l'última edició de Jpgine (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula menjarNogat
Nogats diversos
Característiques
Altres nomsNougat, touron
País d'origenOccitània
Gastronomiacuina occitana
Detalls
Tipusconfit Modifica el valor a Wikidata
Mètode de preparaciócocció en cassola
Ingredients principalssucre, mel, clara d'ou, fruita seca

El nogat és una llaminadura tova occitana que es fa amb una massa de sucre o glucosa, clara d'ou i que pot contenir mel, vainilla o altres productes per a aromatitzar-lo, a més de trossets de fruits secs. Es considera proper al torró i a l'halva. De la mateixa manera que ha passat amb els torrons, amb el temps s'han creat també nogats de gustos diferents, de xocolata, de maduixa, etc. El nogat és un dels ingredients del "Toblerone".

La seva fabricació és industrial (LOR, Gerbe d’Or, Chabert et Guillot, Delavant) o artesanal (Douce France, les Ruches Montiliennes, Suprem'Nougat, les 3 Abeilles, le Rucher de Provence, Arnaud Soubeyran, Diane de Poitiers, le Chaudron d'Or, le Gavial, Le Val Roubion). Avui dia es fabriquen a gairebé tota Occitània (Llemosí, etc.) però els més coneguts són el nogat de Montelaimar i el nogat de Limós. Es fabrica i consomeix durant tot l'amy. A Provença (Occitània) dos tipus de nogat es consideren dos dels tretze "postres" (que inclouen peces de fruita, fruits secs, etc.) tradicionals a menjar el dia de Nadal.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Nogat