NonVisual Desktop Access

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
No s'ha de confondre amb NVIDIA.
NonVisual Desktop Access

TipusLector de pantalla
Versió inicial2006; fa 18 anys (2006)
Versió estable2016.3 / Setembre 6, 2016; fa 7 anys (2016-09-06)
LlicènciaGNU General Public License (Version 2)
Disponible en
Més de 43 idiomes
En catalàSí 
Característiques tècniques
Sistema operatiuMicrosoft Windows
PlataformaWindows Modifica el valor a Wikidata
Escrit enPrincipalment en Python, C++
Biblioteca
d'interfície d'usuari
wxWidgets Modifica el valor a Wikidata
Equip
Creador/sMichael Curran
Desenvolupador(s)NV Access
Més informació
Lloc webnvaccess.org (anglès) Modifica el valor a Wikidata

NonVisual Desktop Access (NVDA) és un lector de pantalla de programari lliure per als sistemes operatius Windows de 32 i 64 bits. El projecte va ser iniciat per Michael Curran l'any 2006. Actualment, és NV Access, una entitat australiana sense ànim de lucre, l'encarregada del desenvolupament de l'aplicació.

Característiques principals[modifica]

Entre les característiques principals del NVDA destaquen:[1]

  • És compatible amb interfícies d'accessibilitat comunes com Microsoft Active Accessibility, Java Access Bridge, IAccessible2 o UI Automation.
  • Incorpora el sintetitzador eSpeak de programari lliure amb suport per a més de 43 idiomes. También es poden incorporar mitjançant connectors, altres sintetitzadors lliures o comercials.
  • La seva interfície i la guia d'usuari es troba disponible en més de 43 idiomes, entre els quals el català i l'espanyol.
  • És compatible amb aplicacions comunes com navegadors web (principalment Internet Explorer i Mozilla Firefox), clients de correu electrònic (Microsoft Outlook i Mozilla Thunderbird en menor grau) i paquets d'ofimàtica com Microsoft Office, OpenOffice i LibreOffice (aquests últims mitjançant el paquet Java Access Bridge).
  • Permet l'ús de moltes línies Braille, i accepta també entrades en Braille d'ordinador per a les línies Braille que disposen de teclat.
  • Es pot executar des d'una memòria USB o des de qualsevol altre suport portable, al permetre crear versions portables amb la configuració de l'usuari.
  • Contempla dues disposicions de teclat, cadascuna d'aquestes amb el seu propi conjunt d'ordres de teclat. Una pensada per equips d'escriptori i, l'altra, per a ordinadors portàils.
  • És compatible amb pantalles tàctils amb Windows 8 o superior.

Referències[modifica]

  1. NVDA Project: About NVDA.

Enllaços externs[modifica]