Nurit Peled-Elhanan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNurit Peled-Elhanan

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement17 maig 1949 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Jerusalem (Israel) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Universitat Hebrea de Jerusalem Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciófilòloga, activista política, traductora, activista per la pau, professora d'universitat, pedagoga, escriptora, activista pels drets humans Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Hebrea de Jerusalem Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeRami Elhanan (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
PareMattityahu Peled Modifica el valor a Wikidata
GermansMiko Peled Modifica el valor a Wikidata
Premis

Nurit Peled-Elhanan (Jerusalem, Israel 1949) és una activista pacifista i filòloga israeliana, professora universitària.[1]

Biografia[modifica]

Va néixer el 1949 filla de Matti Peled, un general de l'Exèrcit israelià que, després de la Guerra dels Sis Dies, va protestar contra la política d'assentaments del govern israelià. Va estudiar literatura en la Universitat Hebrea de Jerusalem, a on actualment és professora de literatura comparada.

Activisme social[modifica]

Després de perdre la seva filla de 14 anys en un atemptat suïcida palestí el 4 de setembre de 1997 va fundar una organització de famílies israelianes i palestines víctimes de la violència, una associació que no fa distinció entre la violència d'un grup o d'un altre, sinó que uneix esforços per aconseguir la pau a Israel i Palestina.

L'any 2001 fou guardonada, juntament amb el palestí Izzat Ghazzawi i l'angolès Dom Zacarias Kamwenho, amb el Premi Sàkharov per la Llibertat de Consciència concedit pel Parlament Europeu.

En 2010 va formar part del grup impulsor del Tribunal Russell sobre Palestina.

Referències[modifica]

  1. Sherwood, Harriet «Academic claims Israeli school textbooks contain bias». The Guardian, 07-08-2011 [Consulta: 22 novembre 2017].