Odense Boldklub

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: OB Odense)
Infotaula d'organitzacióOdense Boldklub
Dades
SobrenomDe Stribede (els ratllats)
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació Modifica el valor a Wikidata
Creació1887
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaLliga danesa de futbol (1999–) Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubOdense Stadium (en) Tradueixmunicipi d'Odense (Dinamarca) . 15.633  Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaNiels Thorborg Modifica el valor a Wikidata
Entrenador principalAndreas Alm (2021–) Modifica el valor a Wikidata
Altres
Color          blau, blanc
Equipament esportiu

Lloc webob.dk Modifica el valor a Wikidata
Facebook: odenseboldklub Twitter (X): Odense_Boldklub Instagram: odenseboldklub Youtube: UCRu5-w1Puh-X0ji9ylJHqkw Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

L'Odense Boldklub, també conegut com a Odense BK o OB, és un club danès de futbol de la ciutat d'Odense.

Història[modifica]

L'OB va ser fundat el 12 de juliol de 1887 amb el nom d'Odense Cricketklub, essent el criquet l'únic esport. Dos anys més tard foren introduïts el futbol i el tennis i s'adoptà l'actual nom d'Odense Boldklub.

L'any 1916 guanyà el campionat provincial per primer cop i es classificà per les semifinals del campionat nacional. Després de la II Guerra Mundial el campionat danès fou reorgantizat i l'OB fou inclòs a la tercera divisió. Ràpidament ascendí a Primera Divisió. Aquells anys, els altres dos clubs de la ciutat, el B 1909 i el B 1913 eren més reeixits que l'OB. A partir de 1975, però, l'OB es converteix en el primer club de la ciutat. Des d'aquell any i fins al 2008, guanya 3 lligues daneses i cinc copes.

Debutà en una competició europea el 1978. A nivell internacional destacà el triomf assolit a la Copa Intertoto el 2006, però sobretot és recordada la seva actuació a la Copa de la UEFA de la temporada 1995-96.

Copa de la UEFA 1994-95[modifica]

A la Copa de la UEFA 1994-95, l'OB va arribar a quarts de final del torneig. A la primera ronda derrotà els estonians del FC Flora Tallinn per 3-0 i 3-0. A la segona ronda es desfeu dels nord-irlandesos del Linfield per 1-1 i 5-0.

La tercera ronda l'enfrontà a un dels grans d'Alemanya, el 1. FC Kaiserslautern, i l'OB assolí la classificació després de dos emptas 1-1 i 0-0 i el valor doble dels gols en camp contari.

L'apoteosi, però, arribà a la quarta ronda. L'OB s'enfrontà al Reial Madrid, que aquells anys comptava amb el capità de la selecció danesa Michael Laudrup. En el primer partit, el Madrid guanyà a Odense per 2 a 3, deixant mig resolta l'eliminatòria. En el partit de tornada, però, l'Odense guanyà per 0-2 a l'estadi Santiago Bernabeu en un partit que fou conegut com "El miracle de Madrid", eliminant els blancs de la competició.

L'aventura finalitzà a quarts de final. Els italians del Parma FC van derrotar l'OB per un global 1 a 0 en els dos partits.

Jugadors destacats[modifica]

Palmarès[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Odense Boldklub