Odaiba

Plantilla:Infotaula geografia políticaOdaiba
お台場 (ja) Modifica el valor a Wikidata
Vista nocturna
Imatge

Epònimdaiba (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Map
 35° 37′ 48″ N, 139° 46′ 30″ E / 35.63°N,139.775°E / 35.63; 139.775
EstatJapó
Prefectura metropolitanaTòquio
Districte especialMinato
ChōchōDaiba Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Part de
Banyat perbadia de Tòquio Modifica el valor a Wikidata

La Dai-Roku Daiba (第六台場) o Bateria núm. 6 vista des del pont de l'Arc de Sant Martí; al fons es pot veure l'àrea urbana d'Odaiba

Odaiba (お台場), també coneguda com a Daiba (台場), és una illa artificial a la badia de Tòquio, al Japó. Administrativament forma part dels barris de Minato, Kōtō i Shinagawa.

Història[modifica]

Odaiba va ser construïda el 1853 pel shogunat Tokugawa, i consistia en una sèrie de sis fortaleses dedicades a protegir Tòquio dels atacs per mar, principalment els comandats per Matthew Perry. La paraula japonesa daiba es refereix a les bateries de canons instal·lades a les fortaleses.

El 1928, la Dai-San Daiba (第三台場) o Bateria núm. 3 fou oberta al públic com a parc amb el nom de Parc Metropolità de Daiba. Avui en dia, continua estant obert.

El desenvolupament modern d'Odaiba va començar després de l'èxit de l'Expo 85 a Tsukaba. L'economia japonesa a la dècada del 1980 estava avançant a grans passos i Odaiba fou conceptualitzada com una vitrina per mostrar l'estil de vida futurista. Amb un pressupost de deu mil milions de dòlars, es va desenvolupar com a illa residencial i fou oberta el 1993, però l'estancament econòmic japonès d'aleshores va fer que no tingues una ocupació massiva fins a anys després.

El 1996, l'àrea va començar a ser vista com a lloc idoni per instal·lar-hi empreses, comerços i locals d'esbarjo. S'hi van començar a obrir hotels i botigues, així com grans companyies com Fuji TV, que hi va traslladar les seves oficines centrals.

Atraccions[modifica]

Aqua City i Fuji TV.

Odaiba és un lloc famós per fer compres i de diversió.

Algunes de les atraccions són:

Enllaços externs[modifica]