Oficina Europea de Llengües Minoritàries

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióOficina Europea de Llengües Minoritàries
Dades
Nom curtEBLT Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització no governamental Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1982
FundadorParlament Europeu Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perXarxa Europea d'Igualtat Lingüística Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Indicador econòmic
Ingressos totals9.500 € (2020) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webeblul.eurolang.net Modifica el valor a Wikidata

L'Oficina Europea de Llengües Minoritàries és una organització sense finalitats de lucre creada l'any 1982 per iniciativa del Parlament Europeu amb la finalitat de promocionar la diversitat lingüística tant a nivell europeu com a internacional. Les seves principals fonts de finançament són el Parlament Europeu i la Comissió Europea, a més de governs regionals i locals. Des del seu establiment, l'Oficina s'ha enfocat a reforçar els contactes i desenvolupar la cooperació entre aquelles comunitats parlants de llengües minoritàries, amb la intenció de promoure la diversitat lingüística a Europa. La seva missió és ser la veu representativa dels més de 46 milions[1] d'europeus que parlen alguna llengua minoritària. L'Oficina té seus a Brussel·les i Dublín.

Activitats[modifica]

Entre les seves principals activitats figuren les següents:

  • A través de la seva xarxa de Comitès dels Estats membres, l'Oficina representa a les comunitats de llengües regionals i minoritàries de la Unió Europea, promovent els seus interessos comuns a nivell europeu i internacional i actua com a canal de comunicació entre elles i els organismes europeus i internacionals.
  • Proporcionar assessoria i informació sobre llengües regionals i minoritàries i diversitat lingüística als responsables polítics, als mitjans de comunicació, a la comunitat acadèmica i al públic en general. Compta amb un servei de notícies sobre llengües minoritàries i un centre de documentació en la seva oficina de Brussel·les.
  • Recolzar les iniciatives de les comunitats amb parlants de llengües regionals i minoritàries facilitant-los assessorament, informació i serveis en línia, facilitant el seu accés a l'obtenció de finançament amb fons europeus.
  • Coordinar diverses iniciatives referents a les llengües regionals i minoritàries, com a programes de visites d'estudi i d'intercanvis escolars i acadèmics.[2]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]