Openbravo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióOpenbravo
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusSocietat de responsabilitat limitada
Camp de treballProgramari empresarial
Forma jurídicaSocietat Limitada Unipersonal Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2001, Pamplona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Produeix
  • Openbravo Business Suite
  • Openbravo Commerce Suite
Serveis
Governança corporativa
Seu 

Lloc webopenbravo.com

Openbravo és una empresa dedicada al desenvolupament de programari per la gestió comercial del tipus ERP. La seu central és a Pamplona, Espanya. A més disposa d'oficines a Barcelona, París, Ciutat de Mèxic i Calcuta.

L'empresa fou fundada l'any 2001 a Pamplona amb el nom de «Tecnicia» per tres professors vinculats a la Universitat de Navarra.[1] El gener del 2006, amb l'entrada de Manel Sarasa i Josep Mitjà a l'equip directiu, la companyia canvia el seu nom a Openbravo. El mateix any, l'empresa de capital de risc Sodena acorda invertir en Openbravo cinc milions d'euros el que donarà una forta empenta al projecte.[2]

Productes[modifica]

Openbravo ERP[modifica]

Openbravo ERP[3] va ser el primer producte de Openbravo. Era una aplicació de codi obert de gestió empresarial del tipus ERP destinada a empreses petites i mitjanes. L'estructura de dades de l'aplicació estava basada en l'ERP de Compiere. Amb arquitectura client-servidor, escrita en Java i executada sobre Servidor HTTP Apache i Apache Tomcat amb suport per a bases de dades PostgreSQL i Oracle el que li permetia ser utilitzada des de qualsevol navegador web. Es va publicar sota l'Openbravo Public License Version 1.1 (OBPL), una adaptació de la llicència lliure Mozilla Public License. Al març del 2014 Openbravo ERP és rebatejat com a Openbravo ERP Platform.

Openbravo Java POS[modifica]

Openbravo Java POS va ser la primera solució de Terminal punt de venda (TPV) d'Openbravo. Va ser comprada per Openbravo l'any 2007 quan tenia el nom de LibrePOS.[4]

Openbravo Technology Platform[modifica]

La plataforma Openbravo Technology Platform[5] constitueix el nucli de les solucions d'Openbravo. De construcció modular permet l'adaptació dels productes d'Openbravo a les necessitats dels clients o, en cas necessari, el desenvolupament de noves solucions.

Openbravo Business Suite[modifica]

La Openbravo Business Suite[6] va ser publicada al maig del 2005 com a substitut de l'Openbravo ERP Platform. És una solució de gestió global construïda sobre la Openbravo Technology Platform amb funcionalitats de gestió de relació amb clients (CRM), Planificació de Recursos Empresarials (ERP) i Intel·ligència empresarial (BI).

Es pot consultar l'última versió estable (CS) a les Release Notes del seu wiki.[7]

Openbravo Commerce Suite[modifica]

La Openbravo Commerce Suite[8] és una solució creada per al distribuïdor minorista. Inclou l'Openbravo Web POS, un TPV desenvolupat en HTML5 que substitueix a l'Openbravo Java POS.

Es pot consultar l'última versió estable (CS) a les Release Notes del seu wiki.[9]

Llicències[modifica]

Els productes d'Openbravo es distribueixen amb les següents llicències:

  • Openbravo Public License (Basada en la MPL)[10] per a mòduls no comercials.
  • Openbravo Commercial License[11] per a mòduls comercials.
  • GNU General Public License per l'Openbravo Java POS

Referències[modifica]

  1. «Openbravo» (en castellà). Cenatic. [Consulta: 18 novembre 2015].
  2. «Sodena invierte 5 millones de euros en openbravo» (en anglès). Sodena. Arxivat de l'original el 20 de novembre 2015. [Consulta: 19 novembre 2015].
  3. Enterprise Resource Planning: Concepts, Methodologies, Tools, and Applications, p. 54-61, a Google Books (anglès)
  4. Romero, Adrián. «Openbravo has acquired Librepo» (en anglès). blogspot.com. [Consulta: 21 novembre 2015].
  5. «Openbravo Technology Platform» (en anglès). Openbravo. Arxivat de l'original el 6 de desembre 2015. [Consulta: 19 novembre 2015].
  6. «Openbravo Business Suite» (en anglès). Openbravo. Arxivat de l'original el 5 de novembre 2015. [Consulta: 21 novembre 2015].
  7. «Release Notes» (en anglès). Openbravo. [Consulta: 21 novembre 2015].
  8. «Openbravo Commerce Suite» (en anglès). Openbravo. Arxivat de l'original el 13 de novembre 2015. [Consulta: 21 novembre 2015].
  9. «Retail:Release Notes» (en anglès). Openbravo. [Consulta: 21 novembre 2015].
  10. «Openbravo Public License» (en anglès). Openbravo. Arxivat de l'original el 12 de febrer 2015. [Consulta: 21 novembre 2015].
  11. «Openbravo Commercial License» (en anglès). Openbravo. Arxivat de l'original el 24 de setembre 2015. [Consulta: 21 novembre 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Openbravo