Pablo Vidal Climent

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPablo Vidal Climent
Biografia
Naixement1992 Modifica el valor a Wikidata (31/32 anys)
Sella (la Marina Baixa) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsPablo de Sella Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópilotaire valencià Modifica el valor a Wikidata
Esportpilota valenciana Modifica el valor a Wikidata
Disciplina esportivaescala i corda
llargues Modifica el valor a Wikidata
Trajectòria
  Equip Competició
2008-2008  Selecció Valenciana de Pilota
2013- ValNet Modifica el valor a Wikidata

Pablo Vidal Climent (Sella, 1992), més conegut com a Pablo, és un jugador professional de pilota valenciana. Fill d'una nissaga pilotaire (son pare, Fermín, va ser 5 voltes campió de la Lliga a Perxa), Pablo s'ha format íntegrament a l'escola del Club de Pilota Sella.

Tot i la seva joventut, compta ja amb un ampli palmarés dins els Jocs Escolars de la Generalitat Valenciana en totes les modalitats, i en totes elles ha aconseguit guanyar diversos campionats tant per equips com de manera individual.

L'any 2008 esdevé membre de la Selecció Valenciana de Pilota, malgrat no ser un jugador professional, i disputa el Mundial de l'Equador amb només 16 anys,[1] aconseguint el subcampionat mundial a llargues i convertint-se a més en el jugador més jove de la història en debutar amb la selecció.

En 2013 fitxa per ValNet, esdevenint professional.[2] A poc a poc va anar consolidant-se com a jugador, malgrat les lesions.[3]

Palmarès[modifica]

Referències[modifica]

  1. Levante-EMV. «La joven selección disfruta de Ecuador - Levante-EMV». www.levante-emv.com. [Consulta: 30 octubre 2016].
  2. Redacció, Frediesport. «Moviments en la nòmina de Val Net». PilotaValenciana.com, 19-06-2013. [Consulta: 30 octubre 2016].
  3. Cano, J. «Segona garbella en l'Individual Bankia». Superdeporte, 08-10-2016.