Panthera leo fossilis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPanthera leo fossilis Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreCarnivora
FamíliaFelidae
GènerePanthera
EspèciePanthera leo fossilis Modifica el valor a Wikidata
Reichenau, 1906
Mida

Panthera leo fossilis fou una subespècie de lleó del Plistocè inferior i del Plistocè superior. En general es considera que és una primitiva subespècie de lleó.

Molts fragments d'ossos es trobaren a Mosbach, Alemanya. Després va aparèixer un crani gairebé complet a Mauer, prop de Heidelberg (Alemanya). En la mateixa capa de sediments de fa 550,000 anys de l'homínid Homo erectus heidelbergensis.

El registre més antic d'aquesta subespècie de lleó a Europa és d'Isèrnia, Itàlia, fa uns 700.000 anys. Una mandíbula d'un lleó d'1,75 milions d'anys d'Olduvai, a Kenya, mostra una gran semblança amb la dels lleons trobats a Europa.

De Panthera leo fossilis derivarà el lleó de les cavernes fa uns 300.000 anys, i d'aquest últim sorgiran el lleó americà, el lleó de l'est de Sibèria i el lleó del nord-est de la Xina.

Descripció[modifica]

Panthera leo fossilis era un lleó d'una mida semblant a la del lleó americà del Plistocè superior. Com a màxim es creu que la seva llargària seria d'uns 2,40 metres, és a dir, aproximadament mig metre més que els lleons africans actuals.

Bibliografia[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Podeu veure l'entrada corresponent a aquest tàxon, clade o naturalista dins el projecte Wikispecies.