Partit Verd d'Irlanda del Nord

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 20:00, 1 ago 2016 amb l'última edició de JoRobot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula d'organitzacióGreen Party in Northern Ireland
Partit Verd d'Irlanda del Nord
Dades
TipusPartit polític irlandès
Ideologia políticaEcologisme
Alineació políticacentreesquerra Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1982
Activitat
Membres600 (2016) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaKelly Andrews
Afiliació europeaPartit Verd Europeu
Representació1 escó al Stormont
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webhttp://www.greenpartyni.org
Twitter (X): GreenPartyNI Modifica el valor a Wikidata

Partit Verd d'Irlanda del Nord (anglès Green Party in Northern Ireland) és un partit polític d’Irlanda del Nord, ecologista i transcomunitari, creat el 1983. Els portaveus són John Barry i Kevin Andrews. Des de 1998 ha augmentat molt els seus vots, i des de les eleccions generals d'Irlanda del Nord de 2007 té un membre a l’Assemblea d'Irlanda del Nord. Ideològicament és ecologista, defensor de les energies alternatives i de l'aplicació del protocol de Kyoto.

A les eleccions locals de 1981 es presentà com a Partit Ecologista del Regne Unit, però va obtenir pocs vots. El maig de 1983 es fundà com a tal a Belfast, amb suport del Partit Verd d'Anglaterra i Gal·les i el Comhaontas Glas d'Irlanda. El 1985 canvià el nom de Partit Ecologista pel de Partit Verd. Actualment opera com a secció nordirlandesa del partit verd irlandès, manté relacions amb Partit Verd Escocès i amb el d'Anglaterra. També donaren suport a l'Acord de Divendres Sant.

A les eleccions locals de 2005 van obtenir consellers locals a Down, North Down i Newry i Mourne. I a les eleccions nordirlandeses de 2007 obtenen 1,7% i un escó per a Brian Wilson, 11.985 vots. Ha exigit la creació d'una Agència de Protecció Ambiental independent del poder polític, la provisió d'energies renovables al sector industrial i que Irlanda del Nord estigui lliure de centrals nuclears i la disminució d'emissions d'anhídrid de carboni.


Enllaços externs