Partit dels Treballadors (Uruguai)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPartido de los Trabajadores
Dades
TipusPartit polític uruguaià
Ideologia políticaEsquerra, socialisme, comunisme, trotskisme
Història
Creació1984
Activitat
Membre deCoordinadora per la Refundació de la Quarta Internacional Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Afiliació internacionalCoordinadora per la Refundació de la Quarta Internacional
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwww.PT.org.uy
Facebook: partidodelostrabajadoresuruguay Modifica el valor a Wikidata
Bandera del PT.

El Partit dels Treballadors (PT) és un partit polític de tendència trotskista de l'Uruguai. Forma part de la Coordinadora per la Refundació de la Quarta Internacional. El PT té, a més, una Tribuna dels Treballadors, que és el seu òrgan quinzenal.

El PT va ser fundat el 1984 per participar de les eleccions nacionals d'aquest any. Un grup de dirigents polítics que es consideraven socialistes revolucionaris (SR), van formar el seu propi partit i moviment ideològic, ja que se sentien decebuts pel Front Ampli. El seu candidat, en aquesta oportunitat, va ser el mestre Juan Vital Andrada. Des d'aquest moment, el PT es va presentar a gairebé tots els comicis, obtenint-ne resultats electorals que oscil·len entre els 300 i els 600 vots.

En les eleccions presidencials del 2004, el seu candidat va ser el militant sindical bancari Rafael Fernández Rodríguez. El Partit dels Treballadors va obtenir en aquesta oportunitat 513 vots. Aquest partit té militants i adherents majorment en els sectors de la construcció i bancari. En les eleccions nacionals primàries del 2009 no van obtenir la quantitat legal necessària per presentar-se l'octubre.[1]

Resultats electorals[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]