Pastura sudanesa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPastura sudanesa
Sorghum ×drummondii Modifica el valor a Wikidata

Pastura sudanesa espigada cultivada a la Serra de Castelltallat
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdrePoales
FamíliaPoaceae
TribuAndropogoneae
GènereSorghum
EspècieSorghum ×drummondii Modifica el valor a Wikidata
Millsp. i Chase, 1903
Nomenclatura
BasiònimAndropogon drummondii Modifica el valor a Wikidata
Sinònims
  • Sorghum vulgare var. sudanense Hitchc.
  • Sorghum sudanense (Piper.) Stapf.

La pastura sudanesa (Sorghum bicolor subsp. drummondii), és una subespècie del Sorgo d'Alep que es cultiva com planta farratgera i també pel seu gra, nativa de les regions tropicals i subtropicals de l'est d'Àfrica. Aquesta planta es cultiva al sud d'Europa, Amèrica del Sud, Amèrica central, Amèrica del Nord i Àsia del Sud com a farratge i conreu de cobertora.

Origen i distribució[modifica]

La pastura sudanesa és una forma segregada d'una hibridació natural entre Sorghum bicolor (L.) Moench i Sorghum arundinaceum (Desv.) Stapf. L'híbrid es va originar al Sudan.

Morfologia[modifica]

És una gramínia anual de tiges fines i erectes i de fins a 3,5 m d'alçada. Les fulles són lanceolades de 3 a 6 dm x 8 a 15 mm. Inflorescències en panícula oberta piramidal; flors sèssils de 6 a 7 mm de llargada; cariopsis encastades per les glumes. Es diferencia del sorgo de gra (Sorghum bicolor subsp. bicolor) perquè la grana (cariopsi) no queda exposada en el moment de la maduresa. Una part de les moltes cultivars que es comercialitzen al món com pastura sudanesa ("Sudan grass") són, en realitat, híbrids amb altres espècies.

Enllaços externs[modifica]