Pau de Rússia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPau de Rússia

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement3 octubre 1860 Modifica el valor a Wikidata
Tsàrskoie Seló (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
Mort30 gener 1919 Modifica el valor a Wikidata (58 anys)
fortalesa de Sant Pere i Sant Pau (Rússia) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortHomicidi Modifica el valor a Wikidata (Ferida per arma de foc Modifica el valor a Wikidata)
Activitat
Ocupaciópolític, militar Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
LleialtatImperi Rus Modifica el valor a Wikidata
Rang militargeneral de cavalleria Modifica el valor a Wikidata
ConflicteGuerra russoturca Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolKniaz Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Holstein-Gottorp-Romànov Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAlexandra de Grècia (1889 (Julià)–1891)
Princess Olga Paley (en) Tradueix (1902–1919) Modifica el valor a Wikidata
FillsMaria de Rússia
 ( Alexandra de Grècia)
Demetri de Rússia
 ( Alexandra de Grècia)
Vladimir Paley (en) Tradueix
 ( Princess Olga Paley (en) Tradueix)
Irina Pavlovna Paley
 ( Princess Olga Paley (en) Tradueix)
Nathalie Paley
 ( Princess Olga Paley (en) Tradueix) Modifica el valor a Wikidata
ParesAlexandre II de Rússia Modifica el valor a Wikidata  i Maria de Hessen-Darmstadt Modifica el valor a Wikidata
GermansMaria de Rússia, Olga Alexandrovna Yurievskaya, Caterina Alexandrovna Yurievskaya, Alexandra Alexandrovna de Rússia, Alexandre III de Rússia, Sergi de Rússia, Georgy Yuryevsky, Vladímir de Rússia, Aleksei Aleksàndrovitx i Nicolau Alexàndrovitx de Rússia Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 7076049 Modifica el valor a Wikidata

Pau de Rússia (Tsàrskoie Seló 1860 - punt desconegut de la Fortalesa de Pere i Pau de Sant Petersburg 1919). Fou gran duc de Rússia amb el grau d'altesa imperial i membre de l'exèrcit rus.

Orígens familiars[modifica]

Nascut el 3 d'octubre de 1860 a Tsàrskoie Seló essent fill del tsar Alexandre II de Rússia i de la princesa Maria de Hessen-Darmstadt. Era per tant net del tsar Nicolau I de Rússia i del gran duc Lluís II de Hessen-Darmstadt.

Núpcies i descendents[modifica]

L'any 1889 contragué matrimoni amb la princesa Alexandra de Grècia filla del rei Jordi I de Grècia i de la gran duquessa Olga de Rússia. La princesa era neta del rei Cristià IX de Dinamarca i besneta del tsar Nicolau I de Rússia. La parella tingué dos fills:

El gran duc tornà a contraure matrimoni, malgrat que de forma morganàtica, amb Olga Valerianovna Karnovich el 1893, per la qualcosa fou expulsat de Rússia i els seus fills passaren a la custòdia del gran duc Sergi de Rússia i de la princesa Elisabet de Hessen-Darmstadt. La parella es casà el 1903 a l'església ortodoxa de Livorno a Itàlia. El gran duc se li expropiaren totes les seves propietats i tots els seus títols.

La nova parella tingué tres fills:

  • SAS la princesa Irina Pavlei
  • SAS la princesa Natàlia Pavlei nascuda el 1905 a París i morta el 1981 a Nova York. Es casà primer amb Lucien-Camille Lelong i després amb el productor teatral John Chapman Wilson.

Perdonat per la Cort tornà a Tsàrskoie Seló i la seva muller i als seus fills se'ls hi atorgà el títol de príncep Pavley amb el grau d'altesa sereníssima. Durant la Primera Guerra Mundial intervingué activament en les operacions militars i intentà convèncer el seu nébot de la necessitat de dotar al país d'una règim constitucional essent un dels únics membres de la família imperial que es mantingué al costat de la tsarina Alexandra F'dorvona durant els últims dies del tsarisme.

Amb la Revolució la seva família patí enormement. Les seves propietats foren confiscades i constantment vivien amenaçats pels soviets. El príncep Vladimir fou detingut i traslladat als Urals on visqué en una presó i després fou executat prop d'Alapayevsk.

Durant el mes d'agost de 1918 fou empresonat a la Fortalesa de Pere i Pau de Sant Petersburg i malgrat que la seva muller intentà la seva alliberació emparant-se amb la seva salut ja molt delicada els bolxevics no atengueren els seus precs. Junt amb altres membres de la família imperial, el gran duc Demetri de Rússia, el gran duc Nicolau de Rússia i el gran duc Jordi de Rússia foren executats el dia 28 de gener de 1919.

Foren enterrats a la mateixa fortalesa. La princesa Olga Pavley demanà pogué enterrar el seu marit però les autoritats li denegaren el permís. Els seus cossos mai han estat trobats.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Pau de Rússia