Paulatem

Plantilla:Infotaula geografia políticaPaulatem
Imatge
Panorama

Localització
Map
 50° 53′ 46″ N, 3° 42′ 58″ E / 50.896°N,3.716°E / 50.896; 3.716
EstatBèlgica
Regióregió Flamenca
ProvínciaFlandes Oriental
Districtedistricte d'Oudenaarde
MunicipiZwalm Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Superfície1,59 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud39 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postal9630 Modifica el valor a Wikidata

Paulatem és un nucli del municipi de Zwalm a la província Flandes Oriental a la regió Flamenca de Bèlgica. El 2001 tenia 140 habitants.[1] Fins a la fusió del 1971 amb Zwalm era el municipi amb el menys d'habitants de la província. Està regat pel Munkbosbeek, un afluent de l'Escalda.

Església de Paulatem

Història[modifica]

El primer esment Lathim data del 998. El poble formava part de la baronia de Gavere, que sota el regne de Carles V va esdevenir un principat a la castellania del país d'Aalst. Fins a la fi de l'antic règim la parròquia depenia del patronat de Kamerijk el delme esqueia a l'abadia de Sant Bavó de Gant.[1] Actualment, el poble compta amb 4 masos i una empresa d'horticultura, sense cap serveis de proximitat.

Llocs d'interès[modifica]

  • L'únic monument del poble és l'església Sant Gangolf. Les parts més antics daten del segle xii, però de l'església original en estil romànic només romanen els murs laterals de la nau central. Un primer exemple s'ha construït al segle xiii. El cor gòtic, més alt que la construcció original, data de la fi del segle xiv i de l'inici del segle xv. Durant una restauració als anys 1892-93, l'arquitecte gantenc, Joseph François Piscador va afegir una nova façana occidental. Des del 1936 és un monument llistat.
  • La reserva natural a l'entorn del Munkbosbeek Natuurpunt Zwalmvallei

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Paulatem», De inventaris van het bouwkundig Erfgoed, Vlaams instituut voor het onroerend erfgoed (Institut flamenc del patrimoni immoble), [Consulta 11 de febrer de 2013], (en català: Inventari del patrimoni monumental)
Wikimedia Commons logo A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Paulatem