Pedal d'home mort

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Un pedal d'home mort en un camió de grans dimensions

El pedal d'home mort és un sistema de seguretat que s'instal·la a una locomotora o a un camió de grans dimensions, com a mitjà d'assegurar que el conductor està en condicions de conduir el tren mentre aquest es troba en marxa.[1]

Consisteix en un pedal, situat sota el pupitre de comandaments, que s'acciona mitjançant el peu. Depenent del model de vehicle també hi pot haver un parell de botons a banda i banda de la cabina, que es poden accionar amb la mà. El funcionament d'aquests és el mateix.

El sistema s'activa en el moment en què se selecciona el sentit de la marxa amb l'inversor (per endavant o enrere) ha alliberat el fre. Des d'aquest moment s'ha de començar a actuar al pedal trepitjant, cada cert temps, a intervals regulars o irregulars. L'avís d'un senyal acústic indicarà al maquinista que no està complint els cicles, i el maquinista haurà d'aixecar el peu.

En el moment que el sistema detecta que s'ha deixat d'accionar en el pedal o que l'actuació sobre el pedal és contínua, s'encén un indicador lluminós en el seu panell i seguidament sona un xiulet força desagradable. Si no es prem o es deixa de prémer el pedal en aquest moment, hi ha cinc segons fins que actua el fre d'emergència. Una vegada que el fre d'emergència s'ha accionat, no es pot tornar a posar en marxa el tren fins que no s'aturi completament i es porti l'inversor a la posició 0 (rearmat).

La frenada d'emergència és la frenada més potent de què disposa el tren. Com el seu nom indica només s'utilitza per a emergències i provoca l'aturada del tren.

Els temps màxims per als cicles de trepitjar el pedal, mantenir trepitjat, deixar de trepijar i mantenir-lo sense trepijar, depenen de la sèrie de locomotora o del tipus del vehicle. Normalment a un vehicle o locomotora amb major velocitat se li redueixen els temps. Es podria dir que si no s'està prement el pedal, hi ha cinc segons fins que comença a sonar el xiulet, i si es manté premut transcorren trenta segons fins al xiulet, si no es deixa anar abans el pedal.

Alguns trens de metro tenen aquest sistema de seguretat per evitar l'anterior i protegir els sistemes motrius, que pot estar en un gallet sota la palanca d'acceleració o un botó independent que dóna temps al conductor per traccionar.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. V. Daniel Hunt. Industrial robotics handbook. Industrial Press Inc., 1983, p. 146–. ISBN 9780831111489.