Península de Kertx

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaPenínsula de Kertx
Imatge
TipusPenínsula Modifica el valor a Wikidata
Localitzat a l'entitat geogràficaCrimea Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaRepública de Crimea (Rússia) i República Socialista Soviètica Autònoma de Crimea Modifica el valor a Wikidata
Map
 45° 15′ N, 36° 00′ E / 45.25°N,36°E / 45.25; 36
Banyat permar Negra Modifica el valor a Wikidata

La península de Kertx (en ucraïnès Керченський півострів, Kèrtxensi pivóstriv; en rus Керченский полуостров, Kèrtxenski poluóstrov; en tàtar de Crimea Keriç Yarımadası) és una llengua de terra que constitueix la part oriental de la península de Crimea, al sud d'Ucraïna. Està banyada pel mar d'Azov al nord, el mar Negre al sud i l'estret de Kertx a l'est.

La península de Kertx es prolonga al llarg de 90 km d'est a oest. La seva amplada és de 17 km a l'oest, a l'alçada de l'istme de Parpatx, que la separa de la resta de Crimea, però pot arribar fins als 50 km. La seva superfície és al voltant dels 3.000 km². Està separada de la península de Taman, a Rússia, per l'estret de Kertx.

En el pla administratiu, la península està dividida entre el districte o raion de Lèninski (Yedi Quyu) i el municipi de Kertx (Keriç), principal aglomeració urbana de la península.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Península de Kertx